Hajnalka
0 °C
14 °C

A jó játék is kevés volt a Fradi győzelméhez

2004.11.25. 20:46
Az UEFA-kupa csoportkörének második mérkőzésén is helyenként imponáló játékkal rukkolt ki a Ferencváros, de a Schalke vendégeként nem tudott pontot szerezni. László Csaba csapata néha mezőnyfölényben is játszott a német élgárda ellen, de egy öngóllal és egy gyors találattal már az első félidőben kialakították a végeredményt Ailtonék.
A Ferencváros a magyar bajnokság őszi elsőségéért folytatott küzdelemben a ZTE elleni, idegenbeli 5-1-es sikerrel, a Schalke a BL-résztvevő Bayer Leverkusen szintén kiütéses legyőzésével hangolt az egymás elleni UEFA-kupa csoportmeccsre. Az A-csoport harmadik fordulóját a Fradi a Feyenoord elleni 1-1, a 04 a Basel elleni meglepetés-döntetlen és a skót Hearts elleni kiszenvedett győzelem után várta.

Meglepetésre készült a Fradi

A Ferencváros vezetőedzője, László Csaba hangsúlyozta a meccs előtt, nem elég reménykedni, mindenképpen jó eredményt akar elérni csapatával az esélyesebb német sztáregyüttes otthonában.

Szinte váratlan Schalke-vezetés

Az első két percben beszorult a vendégcsapat, de aztán a tréner ígéreteit igazolta Lipcseiék játéka. A Schalkéban Lincoln irányított kiválóan, Ailton pedig minden megmozdulásával veszélyt jelentett. A Ferencváros többször is eljutott Rost kapujáig az első negyedórában, éppen ezért volt meglepő a Schalke vezetése. Annál is inkább, mert az egy magyar védő, Gyepes mozdulatából született: a kiváló bekk - sajnos, nem először ebben a szezonban - saját csapatát hozta hátrányba, ezúttal Kläsener nagy bedobása után úgy csúsztatta meg a labdát, hogy védhetetlenül vágódott Szűcs kapujába.

Fradi-percek után újabb gól

A kék-fehérek többször is elővették a gólhoz vezető taktikát, és azután, hogy kicsit nyomás alá helyezték a Fradi kapuját, visszaálltak és hagyták a Ferencvárost feljönni. A félidő utolsó negyedórájában Zavadszky betörése jelentett közvetlen gólveszélyt, majd Lipcsei szabadrúgását kellett Rostnak védenie - ezek ismét a zöld-fehérek percei voltak.

A játékrész végén azonban megduplázta előnyét a gelsenkircheni együttes: a Leandro hibája után kapura törő Ailton próbálkozását még fogta Szűcs, de nem tudott kijönni a szorításból a Fradi és egy jó betörés után Kobiasvili tizenöt méterről talált be.

A hazaiak visszavettek

A Ferencváros nem szégyenkezhetett az első félidő játéka miatt, de gólokat kapott és a mások oldalon Rangnick edző úgy ítélte meg, kevesebb is elég lesz a folytatásra: Sand és Kläsener is lejött a szünetben, ezzel ki is használta összes cserelehetőségét a Schalke, a védő Bordon ugyanis már korábban kiállt.

A német együttes altatott a második félidőben is, játékosai Ailtonra és Asamoahra bízták az előny növelését. A brazil és a ghánaiból lett német rendszeresen veszélyeztette is Szűcs kapuját, de a magyar hálóőr mindig a helyén volt. A Ferencváros előtt a második félidőben is több lehetőség adódott: a játékrész felénél előbb Rósa talált be lesről, majd Lipcsei kiváló szabadrúgását kellett Rostnak szögletre tolnia.

Vagner lendített a csapaton

Az utolsó negyedórára állt be a zöldekhez a cseh Vagner, aki nem sokkal később nagyon jól húzott el a jobboldalon, Rost védte közeli lövését, majd a kipattanó Bajevszki előtt adódott, de a német kapus ezt is hárította.

Bíztató kezdés

Az eredmény már nem változott és összességében elmondható, a Schalke annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez szükséges volt, de a Ferencváros sem vallott szégyent. Az A-csoport két favoritja ellen megállta a helyét László Csaba csapata, a két "kiscsapat" ellen - a Basel ellen a Puskás-stadionban, illetve Skóciában a Hearts vendégeként - kell mindent megtenniük Lipcseiéknek a továbbjutásért.

László Csaba nem volt elégedetlen

A mérkőzés után a ferencváros edző úgy nyilatkozott, csapata nem vallott szégyent, nem mondhatja, hogy játékosai rosszul játszottak volna. "Nagyon sajnálom, hogy Gyepesre ennyire kijár a rúd. Úgy gondolom, hogy fejben vesztettük el a találkozót, hiszen a németek jóval gyorsabban gondolkoztak" - adta meg a vereség okát a korábban éppen Németországban dolgozó László Csaba. A vezetőedző szerint élvezetes mérkőzést láthattak a semleges nézők is, és a Ferencváros jó úton halad, nem kell megijednie a nagy európai csapatoktól sem. László azt is megjegyezte, síró futballistákat látott az öltözőben.

A győztes csapat trénere, Ralf Rangnick szerint nehezen nyert csapata. "Több játékosom is sérülten lépett pályára, ezért okozott gondot még a helyzetek kialakítása is. Ezért annyira sikerült támadnunk, hogy hibázásra kényszerítsük a Ferencvárost. A lényeg, hogy megszereztük a három pontot" - értékelt.

UEFA Kupa, csoportkör, 3. forduló, A-csoport
Schalke 04 (német)-Ferencváros 2-0 (2-0)
Gelsenkirchen, AufSchalke Arena, 52 ezer néző, v.: Colombo (francia)
Gólszerzők: Gyepes (15., öngól), Kobiasvili (40.)
Sárgalap: Gyepes (51.)
Schalke 04: Rost - Kla:sener (Poulsen, a szünetben), Bordon (Waldoch, 41.), Krstajic, Pander - Kobiasvili, Lincoln, Vermant - Aílton, Sand (Altintop, a szünetben), Asamoah
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Lipcsei, Gyepes, Leandro - Zavadszky, Rósa, Kapic - Penksa (Vagner, 72.), Bajevszki (Sowunmi, 83.), Huszti (Tőzsér, 62.)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!