Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Nincs madridi játékos az év legjobb futballcsapatában

2004.12.26. 20:20
A tekintélyes francia szaklap, a L'Equipe nyilvánosságra hozta, mely labdarúgó nyújtott az elmúlt évben maradandót. A szurkolói és újságírói szavazatok alapján az olasz liga klasszisai kerültek túlsúlyba. A Real Madrid sztárjai, Ronaldo, Raúl, Beckham, Zidane, Figo kiszorultak az elitből, mint ahogy a francia csatár, Henry is.
A L'Equipe francia sportnapilap nyilvánosságra hozta az év labdarúgócsapatát, melyben 1995 után először nem kapott helyet a Real Madrid futballistája. A tizenegy klasszis több mint fele - szám szerint hat - az olasz bajnokságot, azaz a Serie A-t erősíti, míg az angol Premier League-t és a spanyol Primera Divisiónt a Chelsea és az FC Barcelona két-két játékosa képviseli. A "kakukktojás" a Bajnokok Ligája-győztes FC Porto kiválósága, Maniche.

Zagorakisz is helyet kapott

Utóbbi csapatot azért közvetetten többen "fémjelzik", hiszen tavasszal még a portugál gárda egyben a válogatott alapembere volt a nyáron Chelsea-hez szerződött kiváló védő, Ricardo Carvalho, valamint az FC Barcelonához távozott Deco.

Némi meglepetés, hogy a pillanatnyilag a Bolognában légióskodó, egyszersmind a kiesés ellen harcoló görög Zagorakisz is bekerült a legjobbak közé, pedig klubszinten érdemlegeset nem igazán nyújtott, igaz a kontinensbajnokságon őt választották a legjobb játékosnak.

Adriano lett Sevcsenko társa

Az együttesben természetesen helyet kapott az Aranylabdás ukrán Andrij Sevcsenko és a FIFA szavazásán év játékosának választott brazil Ronaldinho - utóbbin a szövetségi kapitányok szavaztak -, viszont nagy meghökkenésre nem a mindkét voksoláson második Thierry Henry, hanem az Internazionale brazil gólzsákja, Adriano lett az AC Milan sztárjának csatártársa az álomcsapatban.

Az év csapatának vezetőedzője - ezen a poszton lehetett talán a legkisebb a konkurencia, mert leginkább csak a görögöket irányító Rehhagel jöhetett volna még szóba - az FC Portót Bajnokok Ligája-győzelemig vezető, de azóta már a Chelsea-t vezető José Mourinho lett.

Az év csapata a lap szerint
Buffon (olasz, Juventus) - Cafú (brazil, AC Milan), Carvalho (portugál, FC Porto/Chelsea), Terry (angol, Chelsea), Zambrotta (olasz, Juventus) - Deco (portugál, FC Porto/FC Barcelona), Maniche (portugál, FC Porto), Zagorakisz (görög, AEK Athén/Bologna), Ronaldinho (brazil, FC Barcelona) - Sevcsenko (ukrán, AC Milan), Adriano (brazil, Internazionale)
Vezetőedző: José Mourinho (portugál, FC Porto/Chelsea)

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.