Albin
6 °C
10 °C

Huszonhárom gól két futballcsapat három meccsén

2005.01.14. 11:55
Az Olasz Kupa negyeddöntőinek szenzációja a bajnoki listavezető Juventus kiesése volt, de az Udinese-Lecce párharc dőlt el a legizgalmasabban. Az udineiek az utolsó négy percben lőtt két góljukkal jutottak tovább, igaz a Lecce nyert 4-3-ra. A két csapat ebben a szezonban harmadszor találkozott és játszott sokgólos meccset: összesen huszonháromszor találtak be játékosaik a kapukba.
Csütörtökön lejátszották az Olasz Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóit. A szenzációt természetesen a bajnoki listavezető Juventus kiesése jelentette, a torinóiakat ráadásul a bajnokságban utolsó helyen álló, gyengécske Atalanta búcsúztatta. Az első meccset otthonukban 2-1-re nyerték meg a bergamóiak, a visszavágó 3-3 lett.

Lazzari öt góllal verte ki a Juvét
A Juventus 5-4-es összesítéssel búcsúzott a bajnokságban utolsó helyen álló Atalanta ellen az Olasz Kupából, és egy bergamói játékos nevét mindenki másénál jobban megjegyezhették a torinóiak: Andrea Lazzari lőtte a két meccsen csapata összes gólját. A novemberi első találkozón kétszer volt eredményes, majd a visszavágón mesterhármast ért el a Juve stadionjában. A húszéves támadó ezzel természetesen vezeti a kupa góllövőlistáját is, hét meccsen kilenc góllal.

Ennél is izgalmasabban alakult viszont az Udinese-Lecce párosítás, amelyen hét gól született, míg a két találkozójukon összesen tizenhat.

8-8-cal, több idegenben lőtt góllal

Tavaly november 20-án Leccében 5-4-re győztek a vendégek, így a rengeteg idegenben lőtt góljuk miatt szinte mindenki biztosra vette a továbbjutásukat. Csakhogy a csütörtöki visszavágón Di Michele vezető gólja után a Lecce 4-1-re fordított, és vezetett még a 88. percben is. Ekkor már két gól kellett volna az udineieknek, de Iaquinta, majd Di Natale is betalált, így 4-3-as hazai vereségük ellenére ők jutottak a nyolc közé: 8-8-as összesítéssel, több idegenben szerzett találattal.

Úgy tűnik, a Lecce-Udinese párharc ebben a szezonban rengeteg gólt hoz, hiszen a két gárda már november 7-én, a bajnokság tizedik fordulójában is találkozott, és az a meccs is 4-3-ra végződött. Összesen így a három találkozón huszonháromgól esett, amely majdnem nyolcas átlag meccsenként, azt jelenti, hogy átlagosan alig tizennégy percenkét talált be valaki.

Di Natale és Bozsinov a két gólkirály

Sőt, még eggyel több gól is eshetett volna, ha az északiak középcsatára, Di Michele nem véd büntetőt a bajnoki találkozón. Már a hosszabbításban jártak a csapatok, az Udinese kapusát kiállították, és mivel több cserelehetőségük nem volt, Di Michele állt a háló elé, majd védett remekül.

A három meccs gólkirálya Antonio Di Natale és leccei ellenfele, Valerij Bozsinov lett négy-négy találattal. Di Michele hármat vágott, de Iaquinta, Pinzi, Felipe, Pizarro és Jankulovski is szerzett gólt az udineiek közül. A másik oldalról Bozsinov mellett Vucinic hármat, Bjelanovic, Conan, Dalla Bona és Ledesma egyet-egyet lőtt.

A két csapat következő meccse a bajnokság 20. fordulójában, március 20-án lesz.

Az Udinese-Lecce meccsek jegyzőkönyvei
2004. november 7., a bajnokság 10. fordulója
Lecce-Udinese 3-4 (1-1)
g.: Bozsinov (35., 57.), Vucinic (89.), illetve Pizarro (44.), Di Natale (72.), Pinzi (78.), Jankulovski (92., 11-esből)
2004. november 20, Olasz Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés
Lecce-Udinese 4-5 (3-2)
g.: Ledesma 11', Dalla Bona 29', Bojinov 31', 67', ill. Felipe 34', Di Michele 45', 78', Di Natale 57', 88'
2004. január 13., Olasz Kupa negyeddöntő-visszavágó
Udinese-Lecce 3-4 (1-1)
g.: Di Michele 7', Iaquinta 88', Di Natale 92', ill. Vucinic 39', 87', Bjelanovic 46', Konan 82'

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.