Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Pálya nélkül maradhat a Bp. Honvéd

2005.01.21. 09:17
Mivel a csütörtöki, mintegy másfél órás tárgyaláson sem született megállapodás a felek között, péntektől a Sportfolió Kht. nem vállalja a számlák kiegyenlítését, ez pedig a közüzemi szolgáltatások felfüggesztését vonja maga után a labdarúgó Arany Ászok Ligában szereplő Budapest Honvéd otthonául szolgáló Bozsik-stadionban.
A Nemzeti Sporthivatal épületében tartott megbeszélésen munkatársaival együtt részt vett az NSH-t irányító Ábrahám Attila, a Honvéd Futball Club Kft. két tulajdonosa, Piero Pini és Kiss Zsolt, valamint a cég több képviselője, továbbá a Sportfolió Sportlétesítményeket Kezelő Kht. részéről Orbán Sándor ügyvezető igazgató.

Az NSH-nak az MTI-hez eljutatott közleménye szerint a sporthivatal elnöke a tárgyalás során hangsúlyozta, hogy lehetőség van a stadion kapcsán üzemeltetési szerződés megkötésére, ezzel pedig mód nyílna arra, hogy a Honvéd Futball Club a jövőben is bérleti díj fizetése nélkül használja a létesítményt, feltéve, ha kiegyenlíti a használat során felmerülő közüzemi számlákat, valamint állja az esetlegesen jelentkező karbantartási és egyéb költségeket.

2004 augusztusa óta nem fizettek

Az NSH elvárja továbbá, hogy a kft. egyenlítse ki a Bozsik-stadion 2004 augusztusa óta eltelt időszakban keletkezett közüzemi számláit, melyeket a Sportfolió a szolgáltatók irányában már rendezett. Ezt azonban a továbbiakban nem kívenja megtenni, így elképzelhető, hogy a pálya gáz és áram nélkül marad.

Bár a Sportfolió Kht. augusztus 16-án megállapodást kötött a kft. ügyvezetőjével, Ázs Zsuzsannával - aki aláírási címpéldány benyújtásával igazolta jogosultságát a szerződéskötésre -, Piero Pini és Kiss Zsolt továbbra is vitatja az aláíró jogosultságát és így a szerződéses kötelezettséget is.

Perek a láthatáron

Ábrahám Attila állásfoglalását, miszerint az NSH jóhiszeműen járt el, amikor a Honvéd tulajdonosai által ügyvezetőként bemutatott, s magát okirattal igazoló Ács Zsuzsannával a Bozsik-stadion üzemeltetésére megállapodást kötött, a Kft. tulajdonosai - a közlemény szerint - nem vitatták. Ugyanakkor jelezték, hogy bűncselekmény gyanúja miatt vélhetően pert indítanak ez ügyben a vitatott szerződés aláírójával szemben. A szerződés alapján fennálló követelést azonban e jogvita miatt nem fizetik meg a Sportfoliónak.

Az NSH részéről elhangzott: a Kormány 2004. októberi határozatával összhangban a sportlétesítmények jövőjével kapcsolatosan négy lehetőség adott:- a rendelkezés értelmében az állam a sportingatlanok egy részének tulajdonjogát, a sportcélú hasznosítás 15 éves kötelezettsége mellett, ingyenesen átadja az önkormányzatoknak - a sportlétesítmények másik körének vagyonkezelői joga - 49 évre - a sportági szakszövetségekhez vagy a sportpályákat használó egyesületekhez kerülhet - egyes ingatlanok elidegenítésére - fejlesztési elvárással és sportcélú hasznosítási kötelezettséggel - nyilvános pályázatot ír ki - üzemeltetési szerződés megkötése mellett állami tulajdonban marad a sportingatlanok egy része.

Elismert tartozás

A tárgyalás során Piero Pini többségi tulajdonos elismerte a kht. 3,2 milliós követelését, amely az elmúlt év során a nemzetközi szintű mérkőzések lebonyolításához igénybevett Üllői úti ferencvárosi stadion használata miatt keletkezett, és ígéretet tett az összeg kiegyenlítésére.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.