Árpád
-1 °C
9 °C

Matthäus: Idén már minőséget kell produkálni

2005.02.01. 12:34
Szerdán a magyar labdarúgó válogatott idei első mérkőzését játssza Isztambulban, Szaúd-Arábia ellen. A válogatott vezérkara ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót, melyen kiderült, Matthäus csak azokra számít, akik klubjukban is játszanak. Persze lehetnek kivételek.
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az egykori sportminisztert, Deutsch Tamást "idézte", hiszen a kedd tíz órára meghirdetett - a szerdai Szaúd-Arábia elleni, isztambuli mérkőzés előtti utolsó - sajtótájékoztatóról húsz percet késett. Mindezt a forgalomra fogták a válogatott vezetői, noha valamennyi játékos, vezető, újságíró már a kezdési időpont előtt elfoglalta helyét.

Nehéz, de érdekes év

Mentségére legyen mondva, Matthäus elnézést kért mindenkitől a várakozásért, majd kiemelte, reméli idén még jobb lesz a kapcsolat közte és a sajtó képviselői között. "Csak összefogással lehet elérni céljainkat" - hangzott el a kapitány szájából sokadszorra. "Sok mindent befolyásol, milyen hangnemben beszélnek, írnak rólunk és ez idén kifejezetten fontos, hiszen ez döntő év a 2006-os vb szempontjából. Nehéz, de érdekes esztendő lesz az idei" - mondta a német szakember.

Huszonhatos bő keret a selejtezőkre

#alt# A százötvenszeres német válogatott azt fejtegette, hogy örül a meccseknek, mint általában minden összecsapásnak, de idén már minőséget kell produkálnia a válogatottnak, nem elég a mennyiséggel megelégedni. "A tavalyi évben a kísérletezésen volt a hangsúly, mostanra azonban kialakult bennem egy huszonhat fős bő keret, akikre a selejtezőkön számítok. Ez legfeljebb egy-két fővel bővülhet" - mondta Matthäus.

Az aktív játékosként világbajnoki címig jutó szakember kiemelte, hogy a válogatott játékosoknak nem csak a pályán, de azon kívül is profiként kell viselkedni, nekik eszményképeknek kell lenniük. Ugyanakkor nem felejtette el kiemelni, hogy csak azok számíthatnak meghívóra, akik játszanak klubjukban. "Persze lehetnek kivételek" - tette hozzá.

Több lehetőség Gera pótlására

A szerdai, Szaúd-Arábia elleni meccsel kapcsolatban elmondta, tudja, hogy nincsenek csúcsformában a játékosai, de így is mindenkitől százszázalékos figyelmet, összpontosítást vár. Az összeállítást csak a kedd esti, isztambuli edzés után tudja megadni. Arra sem tudott konkrét választ adni, hogy az eltiltott Gerát ki pótolja a márciusi, Bulgária elleni selejtezőn. "Több jó játékosunk is van, de Gera csak egy. Mindenesetre több alternatíva is van a helyettesítésére, így Vincze Ottó, Hajnal, de akár Kenesei is játszhat a posztján" - vélte a magyar kapitány.

Igen, esetleg, nem
A kapitány újságírói kérdésekre válaszolva, több játékossal kapcsolatban is elmondta véleményét. Ezek szerint Dragóner Attilára már a jövő szerdai Wales elleni barátságos meccsen is számít, míg Szabicsnak és Dárdainak előbb klubjában kell stabilizálnia a helyét, ugyanakkor Torghelle Sándor számíthat meghívóra, hiszen ő szinte mindig játszik - a Crystal Palace második csapatában. A Kölnben alig játszó Tököli Attila nincs a huszonhatos keretben, míg a Feyenoord kapuját védő Babos Gáborról úgy tűnik végleg lemondott Matthäus.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.