Albin
6 °C
10 °C

Már fogadni is lehet a német bundabotrányra

2005.02.09. 13:55
Egy osztrák irodánál fogadásokat lehet kötni Németország eddigi legnagyobb bundaügyének fejleményeire. A szerencsejátékosok azt tippelhetik meg, hogy a meccsek eredményeit megrendelésre befolyásoló Robert Hoyzer manipulációi nyomán, vajon újrajátszanak-e mérkőzéseket a német bajnokságban, illetve a kupában.
Egy londoni fogadóiroda ausztriai leányvállalata szerepelteti a megjátszható események között a német bundaügyet. A meccseket a megbízói számára kedvező eredmény érdekében manipuláló Robert Hoyzer futballbíró ténykedése miatt két héttel ezelőtt robbant ki az elmúlt harminc év legnagyobb németországi focibotránya és a www.gamebookers.at döntött úgy, nála legálisan lehet pénzt nyerni a csalássorozatból.

Újrajátszanak-e meccseket?

Kétféle fogadást köthetnek a szerencsejátékosok a lassan már a 2006-os németországi világbajnokságot is beárnyékoló üggyel kapcsolatban.

Tippelhetnek arra, hogy újrajátszanak-e mérkőzést a csalások miatt. Négy esélyt kínál a fogadóiroda: tizenegyszeres pénzt fizet, ha a Hamburg-Paderborn kupameccset ismétlik meg, hétszereset, ha egyéb kupa- és másodosztálybeli találkozókat, míg ha csak a második vonalbeli csapatok találkoznak újra, arra a feltett összeg négyszerese jár. Annak a legkisebb a szorzója - mindössze 1,05-ös -, tehát a legvalószínűbb az, hogy egyetlen mérkőzést sem rendeznek meg újra.

Már osztrák csapat is képbe került

A gamebookersnél arra is lehet pénzt feltenni, hogy Robert Hoyzer vallomása alapján osztrák csapatokat érinthet-e a német botrány.

A legesélyesebb szereplőnek a Casino SW Bregenz csapatát tartják, 1,25-ös odsszal, a legkisebb esélyt a fővárosi nagycsapatok, az Austria és a Rapid esetleges érintettségére lát a grazi székhelyű iroda. Az előbbinél tizenegyszeres, míg az utóbbinál kilencszeres pénzt jelentene, ha Hoyzer róluk vallana a rendőrségen.

Az osztrák bajnokság azután került képbe, hogy a huszonöt éves berlini egyetemista azt vallotta az államügyésznek, egyik megbízója, Filip S. szoros kapcsolatokat ápol a bregenzi klubbal és annak egyik kapusával, akit nem tudott megnevezni. A gyanú gyorsan a bosnyák Almir Toljára terelődött, aki rögtön közleményben próbálta tisztázni magát. Az osztrák Bundesliga első embere, Georg Pangl kedden igyekezett leszögezni, egyelőre semmilyen botrányról nincs szó Ausztriában.

Kifütyülték a tévéműsorban

A csalással vádolt futballbíró ügye már két hete uralja a német újságok címlapjait, kedd este pedig először televíziós szereplést is vállalt, adta hírül az MTI. A ZDF-en, Johannes B. Kerner műsorában nem aratott osztatlan sikert Hoyzer, a nézők hangos füttykoncerttel fogadták.

A beszélgetés során elárulta, hogy első bundázási kísérlete kudarcot vallott, ugyanis asszisztense, Inka Müller határozottan kitartott amellett, hogy egy szabálytalanság a büntetőterületen kívül történt, ezért nem jár érte tizenegyes. A megvesztegetett játékvezető így kénytelen volt visszaadni a már előre megkapott nyolcezer eurót. Hoyzer bevallotta, összesen hatvanhétezer eurót és egy plazmatévét csalt össze manipulációival.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!