Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Az FTC középpályását akarja a skót Rangers

2005.02.14. 11:51
A válogatott Huszti Szabolcsot a világhírű Rangers igazolná le, írta a skót Sunday Herald. A listavezető Ferencváros középpályását azonban védőnek szeretné Alex McLeish menedzser.
Huszti Szabolcs a tavalyi bajnokságban még a Ferencváros kölcsönjátékosaként a Sopron színeiben alkotott maradandót, aminek következtében azonnal visszahívta őt a Fradi. Nem mellékesen meghatározó futballista lett a Lothar Matthäus által irányított válogatottnak is - vagyis túlzás nélkül állítható, alig fél év alatt keresett futballista lett.

A baloldali középpályás szerződése idén nyáron jár le a zöld-fehéreknél, és már többször is hangoztatta, nem szeretné meghosszabbítani, inkább külföldön folytatná pályafutását.

Gera csapatának drága volt

Sokáig úgy tűnt, a West Bromwich Albion - a volt fradista Gera jelenlegi klubja - lehet a következő állomás, azonban a birminghamiak sokallták az FTC által kért egymillió fontos árat. A Sunday Herald című napilap értesülései szerint azonban lehet, hogy mégis Nagy Britanniában, egészen pontosan Skóciában folytatja a ballábas játékos.

A tavaly augusztusban, éppen a skótok elleni barátságos találkozón - melyen két gólt is szerzett - mutatott játéka után ugyanis felkeltette a Rangers vezetőinek érdeklődését. A klub vezetése a nyártól számítana Husztira, akit a Liverpooltól kölcsönkapott Gregory Vignal helyére néztek ki. Vignal nem akarja elfogadni a Rangers által ajánlott szerződést, és nem kívánja meghosszabbítani nyáron lejáró kölcsönszerződését.

Gera csapatának drága volt

Alex McLeish edző szerint azonban Huszti hosszú távú megoldás lenne a balhátvéd posztjára. A pénz ez esetben nem jelenhet különösebb akadály, hiszen Husztinak a nyáron lejár a szerződése, ingyen igazolható. Mivel azonban még nincs huszonhárom éves, a Fradi kapna érte bizonyos kompenzációs díjat, ami viszont közel sem lenne egymillió font.

A játékos a lapnak nyilatkozva elmondta, hallott az érdeklődésről és szívesen is menne, hiszen Angliában szeretne játszani. "Szeretem Skóciát, hiszen két gól lőttem ott, és úgy érzem az angol játékstílus feküdne nekem a legjobban" - nyilatkozta a játékos.

A lap ugyancsak megszólaltatta László Csabát, a zöld-fehérek edzőjét, a válogatott másodedzőjét, aki elmondta, nem lepődött meg azon, hogy ekkora formátumú klub érdeklődik játékosa iránt, hiszen Huszti fiatal, tehetséges, nagy karrier áll előtte.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.