Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Diósgyőrben fordított a Fradi

2005.03.16. 17:28
A Ferencváros hátrányból tudott nyerni a Diósgyőr otthonában a futballbajnokság tizenhetedik fordulójában, üldözői, a Debrecen, az Újpest egyaránt kikaptak, így a zöld-fehérek ismét három ponttal vezetik a tabellát.

Diósgyőr-Ferencváros 2-3 (1-2)

Közel telt ház előtt, tizenötezer néző jelenlétében nyert első fordulóbeli veresége után a Ferencváros a Diósgyőr otthonában egy magyar viszonylatban fordulatos, izgalmas meccsen.

Gyorsan vezetést szerzett a Ferencváros, Rósa Dénes beadása után Sowunmi fejelt, Urai nagyon rosszul jött ki a beívelt labdára, így a hosszú sarok üresen maradt, 0-1. Nyomott a Fradi, a vasárnapi meccsel ellentétben Lipcsei Péter is kimozdult a kezdőkörből, de a huszadik percben mégis a hazaiak egyenlítettek. Egy szabadrúgásból az ötösre fejelt labdát közelről a román Simunic juttatott a hálóba, 1-1. A félidőben pedig már a Diósgyőrnél volt az előny, egy szép támadás végén Mogyorósi passzából Mogyoródi volt eredményes.

A hazaiaknál mindkét gólszerzőt le kellett vinni, majd Lipcsei a gólpasszt adó Mogyorósinak lépett be olyan keményen, hogy mentő vitte el a diósgyőri védőt. Alig húsz perc volt hátra, amikor a nyomasztó mezőnyfölényben játszó Fradi egyenlített. Az első gól előtt is hibázó Urai, Rósa közeli találatában is benne volt, miután bevédte a rövid sarokra érkező lövést, 2-2. Továbbra is nyomott a Fradi, Vagner egy kapufát is jegyzett, végül hat perccel a vége előtt sikerült megszerezni a győztes gólt is. Bognár hosszú passzából Huszti adott be, erre érkezett Bajevszki és már vezetett is a bajnok, 3-2.

A Diósgyőr nem tudott már fordítani, feltűnő volt a gólszerző Simunic helyére beállt Egressy impotenciája. A volt válogatott csatár nem tudott hozzátenni a játékhoz, sőt, gólhelyzetben dobta el magát a tizenhatoson belül, de megúszta színészkedését sárgalap nélkül.

A Ferencváros gólokra tudta váltani mezőnyfölényét, igaz ehhez kellett a hazai kapus is.

Diósgyőr-Ferencváros 2-3 (2-1)
Diósgyőr, 15 000 néző, V: Megyebíró
Diósgyőr: Urai - Mogyorósi (Müller 66.), Gáspár, Máté, Dianu - Belényesi, Vitelki, Mogyoródi (Virág 56.), Hompoth - Siminic (Egressy 42.), Sipeki
Ferencváros: Szűcs - Vukmir (Bajevszki 82.), Botis, Gyepes, Bognár - Rósa D., Lipcsei, Huszti, Penksa (Tőzsér 89.) - Sowunmi (Sasu 66.), Vagner
Gólszerzők: Siminic (18.), Mogyoródi (39.), illetve Sowunmi (1.), Rósa D. (70.), Bajevszki (84.)
Sárga lap: Gáspár (7.), Dianu (43.), Mogyorósi (52.), illetve Vagner (12.), Gyepes (44.), Bognár (69.), Lipcsei (78.)

MTK-Újpest 3-1 (0-0)

Hiába szerzett vezetést az MTK ellen az Újpest, egy kiállítás után a kék-fehérek fordítani tudtak, Illés Béla beállítása után.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, ahol az MTK már az első percben megszerezhette volna a vezetést, ennek ellenére az első negyedórában a vendégek egy teljes kilencven percre elegendő helyzetet puskáztak el. A fordulást követően a kék-fehérek átvették a kezdeményezést, ennek ellenére az Újpest egy pontrúgást követően megszerezte a vezetést.

Néhány pillanattal később azonban újabb fordulatot hozott az amúgy sem unalmas mérkőzés: a gólszerző Juhárt utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállította a játékvezető, és ettől kezdve a vendégek csak arra törekedtek, hogy megtartsák előnyüket. Garami József, a hazaiak mestere ekkor behozta a veterán Illés Bélát, és ez a húzás eldöntötte a találkozót, hiszen a Hidegkuti Stadion legnagyobb kedvence két góljával megnyerte a találkozót csapatának.

MTK Budapest-Újpest FC 3-1 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 3000 néző, V: Szabó Zs.
MTK Budapest: Végh - Balogh B., Lambublic, Juhász, Pollák - Jezdimirovic, Czvitkovics (Bonifert, 80.), Zabos (Illés, 62.), Füzi - Silva (Hrepka, 86.), Kanta J.
Újpest FC: Vlaszák - Fehér Cs., Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Farkas, Németh N. (Polonkai, 66.), Tóth N. (Popovic, 63.) - Kovács Z (Feczesin, 75.)., Rajczi
Gólszerzők: Balogh B. (74.), Illés (75., 76.), illetve Juhár (47.)
Sárgalap: Füzi (26.), Kanta J. (70.), Balogh (87.) illetve Tóth N (30.)
Piros lap: Juhár (59.), Simek (84.)

Győr-Debrecen 1-0 (1-0)

Két meccs, hat pont a bajnokság első két helyezettje ellen, ez a Győr mérlege két tavaszi forduló után, mivel a Ferencváros után a Debrecen ellen is 1-0-ra tudott nyerni.

Az első félidőben jobbára a vendégek uralták a játékot, ám a szünetben mégis az ETO vezetett egy góllal: Lendvai indítása után Jäkl fejelt középre, majd Kenesei 6 méterről ugyancsak fejjel továbbított a hálóba. A harmincadik percben második sárgalapja után kiállították Tóth Pétert.

A szünet után folyamatosan támadott a Debrecen a tíz emberrel védekező Győr ellen, azonban helyzetet szinte alig tudott kialakítani a kapu előtt. A mérkőzés jelentős részében emberhátrányban játszó hazai csapat drámai csatában megérdemelt győzelmet aratott.

Győri ETO FC - DVSC-AVE Ásványvíz 1-0 (1-0)
Győr, 2000 néző, V: Ábrahám
Győr: Stevanovic (Krass a szünetben) - Regedei, Stark, Horváth R., Makra - Pomper, Vincze O., Lendvai, Ja:kl, Tóth P. - Kenesei
DVSC: Csernyánszki - Éger (Hegedűs 52.), Szatmári (Madar a szünetben), Komlósi, Nikolov - Halmosi, Böőr, Dombi, Sándor T., Kiss Z. (Bogdanovic 19.) - Kolakovic
Gólszerző: Kenesei (10.)
Sárgalap: Jäkl (14.), Tóth P. (25., 29.), Vincze O. (49.) illetve Halmosi (41.), Hegedűs (60.)
Kiállítva: Tóth P. (29.)

ZTE FC-Előre FC Békéscsaba 1-1 (0-0)

A létéért küzdő Békéscsaba meglepetésre szerzett pontot a meccset emberhátrányban befejező ZTE vendégeként.

Alacsony színvonalú első negyvenöt percet láthattak a nézők, a mérkőzés elején a ZTE játszott fölényben, a későbbiek során aztán feljött a Békéscsaba, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a csatárok a kapuk előtt határozatlannak bizonyultak. Szünet után nagy mezőnyfölénybe került a Zalaegerszeg, amely a kiállításig akár el is dönthette volna a találkozó sorsát. A vezetés mégis tíz emberrel szerezte meg, egy védelmi hibát követően azonban egyenlített a Békéscsaba, így maradt a pontosztozkodás.

ZTE FC-Előre FC Békéscsaba 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 3000 néző, V: Bede
ZTE: Varga - Kocsárdi, Sebők V., Kozmér, Gaál, - Kaj, Balog Cs. (Ljubojevic, 60.), Józsi, Koplárovics (Babati, 89.) - Sebők J., Andorka (Selei, 69.)
Békéscsaba: Simunic - Balog Zs. Brlázs, Udvari, Funk - Simon (Kulacsik, 83.) Grujic, Pozsár, (Lázok, 67.) Vasiljevic, - Bozovic, (Hoffmann 58.) Drobnjak
Gólszerzők: Sebők J. (81.), illetve Udvari (87.)
Kiállítva: Kaj (76.)
Sárgalap: Kaj (32., 76.) Sebők V. (39.) Sebők J. (74.), illetve Brlázs (33.)

Kaposvár-Matáv Sopron 4-3 (2-1)

Mesterhármast szerzett és ezzel vezeti a góllövőlistát a kaposvári Oláh.

Álmosan kezdett a hazai csapat, és ezt gyorsan kihasználta a frissebbnek tűnő Sopron. A félidő közepén magukra találtak a somogyiak, és egyre javuló játékkal még a szünet előtt sikerült fordítaniuk. A második félidő közepén tíz főre fogyatkozott a vendégcsapat, a Kaposvár pedig lendületes támadásokkal és jó helyzetkihasználással növelte előnyét. Oláh mesterhármasával eldőlt a három pont sorsa, a soproniak a hajrában csak szépíteni tudtak. A vendégeknél két kiállítás is volt: Hanákot násodik sárgalapja, Károlyit törlesztés miatt küldte le a játékvezető. A látottak alapján a somogyiak megérdemelten nyerték meg első tavaszi, hazai mérkőzésüket.

NABI Kaposvár-Matáv FC Sopron 4-3 (2-1)
Kaposvár, 2500 néző, V: Erdős
Kaposvár: Szűcs - Finta (Farkas 75.), Nagypál, Zahorech - Tóth B., Bank, Máté, Hegedűs, Kardos (Maróti 61.) - Jovánczai, Oláh (Zsolnai 86.)
Sopron: Balogh J. - Földvári, Horváth A., Fehér Z., Hanák - Balaskó, Lazic (Somorjai 63.), Pintér, Károlyi - Csordás, Tóth M.
Gólszerzők: Nagypál (27.), Oláh (34., 69., 74.), illetve Balaskó (11., 91.), Fehér Z. (79.)
Kiállítva: Hanák (67.), Károlyi (87.)
Sárgalap: Tóth B. (19.), illetve Földvári (24.), Balaskó (36.), Pintér (55.), Hanák (65., 67.)

Fehérvár FC-Lombard Pápa FC 2-1 (0-0)

Az első félidőben a fiatal fehérvári csapat - elsősorban a támadásokban - erőtlennek bizonyult. Inkább a vendégek kezdeményeztek, több helyzetet dolgoztak ki, közelebb álltak a gólszerzéshez. A második negyvenöt percben viszont jelentősen megváltozott a játék képe, lendületesen, nagy akarattal támadott a Fehérvár, amely - ha szerencsés gólokkal is, de - megérdemelten győzött.

Fehérvár FC-Lombard Pápa FC 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 300 néző, V: Makai
Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Fehér Zs., Kuttor, Vincze Z., - Tereánszki-Tóth (Fodor (90.), Lattenstein, Bozic, Zöld, - Györök, Kerek (Schwarcz, 80.)
Pápa: Szép - Szűcs (Stevica, 71.) , Miclea, Geri (Germán, 55.) - Kincses, Szabó Z. (Tüske, 76.), Szabó T., Mutica, Róth - Medved, Hercegfalvi
Gólszerzők: Lattenstein (52.), Miclea (63., öngól), illetve Kuttor (76., öngól)
Sárgalap: Fehér Zs.( 26.), Györök (90.), illetve Szabó Z. (18.), Szűcs (72.), Kincses (76.)

Bp. Honvéd-Pécsi MFC 2-1 (2-0)

Első félidei jó játékának köszönhetően nyert otthonában Bp. Honvéd a Pécs ellen.

A kispestiek igen aktívan kezdték a mérkőzést, s ennek megfelelően nagyon hamar vezetést is szereztek. A hazaiak ezt követően sem vettek vissza a tempóból, számos helyzetet dolgoztak ki, így sikerült megduplázniuk az előnyüket. A folytatásban a Honvéd teljesen visszahúzódott, s csak az eredmény tartására, illetve a játék tördelésére törekedett. Ezáltal alaposan visszaesett az amúgy sem túl magas színvonal. A pécsiek a második játékrészben többször veszélyes szituációkat teremtettek Takács kapuja előtt, ám a döntő pillanatokban rendre hibáztak, s már csak a ráadásban tudtak szépíteni.

Budapest Honvéd-Pécsi MFC 2-1 (2-0)

Bozsik Stadion, 2500 néző, v.: Hanacsek
Budapest Honvéd: Takács T. - Mano Mano (Dancs, 70.), Marito, Budovinszky, Mészáros - Genito (Dobos, 61.), Vadócz, Vén, Takács Z. - Herczeg (Kozarek, 76.), Szili
Pécsi MFC: Németh - Schindler (Sipos, 73.), Dienes, Lantos, Szekeres (Sztipánovics, a szünetben) - Berdó (Erős, a szünetben), Pavicevic, Kulcsár, Kóczián - Pest - Horváth
Gól: Szili (8.), Herczeg (29.), illetve Sztipánovics (91.)

Sárgalap: Szili (71.), illetve Kóczián (80.)

Nyíregyháza-Vasas 1-2 (0-1)

Második győzelmét is begyűjtötte a tavaszi szezonban a Vasas: az utolsó helyen álló a Nyíregyházát győzte le a télen megerősített pesti csapat. Annak ellenére voltak legalább kétezren Détári Lajos együttesének első idei bajnokijára (az első fordulóban el kellett halasztani a békéscsabai összecsapást), hogy délután háromkor kezdődött.

Az első negyedóra után épp egy új Vasas-szerzemény, Waltner hozta zavarba a Nyíregyháza védelmét, lőhetett volna, de inkább Szanyónak passzolt, aki betalált, 0-1. A szünet után is a hazaiak támadtak többet, de ismét a Vasas lőtt gólt, a hétvégén nyolc másodperccel a kezdés után eredményes Gyánó tíz méterről növelte kétgólosra az előnyt. A Nyíregyházának már csak a szépítésre futotta, így továbbra is sereghajtó.

Nyíregyháza-Vasas 1-2 (0-1)
Nyíregyháza, 3000 néző, V: Sápi
Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Szatke (Márton a szünetben), Geri, Sipos N. (Pintér a szünetben) - Némedi (Győri 66.), Tímár, Schrancz, Vasas - Nikolic, Lengyel
Vasas: Posza - Plókai (Köböcz 56.), Janjic, Tóth A. - Molnár, Szanyó (Gaál 78.), Kovrig, Kiss Gy., Rósa H. - Waltner (Gyánó 59.), Horváth P.
Gólszerzők: Lengyel (87.), illetve Szanyó (17.), Gyánó (65.)
Sárga lap: Tímár (33.), Márton (73.), illetve Szanyó (30.), Janjic (33.)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!