Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Hatan haltak meg az iráni futballválogatott meccsén

2005.03.26. 16:06
A százezres tömeg öt embert taposott halálra, az áldozatok közül eggyel szívroham végzett az Irán-Japán labdarúgó világbajnoki selejtező után. A meccs után zavargások törtek ki Teheránban.
A legfrissebb jelentések szerint Teheránban öt szurkolót halálra taposott a tömeg, egy pedig szívrohamban hunyt el a pénteki Irán-Japán labdarúgó világbajnoki selejtezőt követően.

Használaton kívüli kapun át akartak távozni

A házigazdák 2-1-es győzelme után az Azadi Stadionban összegyűlt százezer néző a kijáratok felé tódult, és ekkor következett be a szerencsétlenség, amelynek negyven sérültje is van. A helyi média szerint a közönség jelentős része egy használaton kívüli kapun át akarta elhagyni az arénát, és ez vezetett a tolongáshoz.

A találkozón egyébként színvonalas játék folyt, a huszonegyedik percben a Bayern Münchent erősítő Vahid Hasemhian szerezte meg a vezetést, amit Fukunishi a hatvanhatodik percben egyenlített ki. Negyedórával a vége előtt azonban Hashemian ismét betalált, így a legutóbbi világbajnokság egyik házigazdája vereséget szenvedett.

Zavargások a teheráni utcákon

A két válogatottnak csoportjában ez volt a második meccse, Irán még veretlen, és négy pontjával a vezető, szintén négypontos Bahrein mögött a második, míg Japán a harmadik. Az első körben Bahrein és Irán döntetlenre végzett, Japán viszont legyőzte Észak-Koreát.

A mérkőzés után a létesítmény környékén utcai zavargások törtek ki, melyek során nyolcvanhat buszban keletkezett kisebb-nagyobb kár. Letartóztatásokról nem érkezett hír. Az iráni belügyminisztérium vizsgálatot indított az eset okainak feltárására.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!