Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Elmeorvos vizsgálja a volt válogatott labdarúgót

2005.04.07. 15:16
A Sopron labdarúgócsapatával perben álló, sikkasztással vádolt egykori labdarúgót, Bognár Györgyöt a bíróság igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálatátnak rendelte alá.
Csütörtökön ismét nem született ítélet a soproni városi bíróságon a sikkasztással vádolt Bognár György, a Matáv SC Sopron labdarúgócsapatának korábbi edzője és ügyvezetője ügyében, mivel a bíróság a volt válogatott játékos igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálatát rendelte el.

A negyedik tárgyalási napon Francis Imre ügyvéd egy magánfelkérésre készített igazságügyi elmeorvosi szakvéleményt nyújtott be a bíróságnak, amelyet Bognár játékszenvedélyével kapcsolatban készítettek. Ebben az állt, hogy a feszültség azonnali levezetése Bognárnál játékszenvedélyben mutatkozik meg, ilyenkor nem mindig ura az akaratának, s nem a helyzeteknek megfelelő döntéseket hoz.

Még Franciaországban kezdődött

Ezt követően a volt soproni tréner maga is beszélt játékszenvedélyéről. Elmondta, hogy franciaországi légióskodása idején ismerkedett meg a kaszinók világával, de ez a "betegség" komolyan 1992-ben, Magyarországra történt hazatérése után hatalmasodott el rajta. Általában élete feszültebb, felpörgetettebb időszakaiban látogatta a kaszinókat, amikor előtte egész nap dolgozott. Ha nem is ment munkája rovására a játékszenvedély, a magánéletére viszont kihatott.

A szakvélemény és az elhangzottak alapján a bíróság igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálatát rendelte el. Erre Győrben kerül sor, a vizsgálat időtartama várhatóan két hónap. Június elejére készülhet el a szakvélemény, ám ekkor a bíróságokon ítélkezési szünet van, így a következő tárgyalás várhatóan augusztusban lesz.

Tízmillió forint a vita tárgya

A MATÁV-Sopron Futball Kft. 2003 nyarán azért jelentette fel Bognárt, mert a cég tulajdonosai szerint pénzügyi visszaéléseket követett el és ezzel több mint tízmillió forintos kárt okozott.

Ezzel szemben Bognár úgy véli, az ő közreműködésének köszönhetően vállalt szerepet Antók Zoltán, és lett húszszázalékos tulajdonosa a sportvállalkozásnak. (Előzőleg a klub egy céget bízott meg, hogy befektetőt keressen, és miután ez nem járt sikerrel, ő is megpróbált segíteni.) Ezek után a tréner úgy vélte, a megoldás "tető alá hozásával" a szóbeli megállapodás értelmében tizenötmillió forint jutalék járt neki, s ennek előlegeként vett fel a klubtól 10,4 millió forintot, ami tételesen kimutatható az egyesület könyvelésében.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.