Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Kapic visszavonta feljelentését a Fradi ellen

2005.04.12. 14:38
A szlovén válogatott labdarúgó, Adem Kapic egy hónapig felfüggesztette a Ferencváros ellen elmaradt fizetése miatt tett feljelentését, mert nem akarja büntetni sem játékostársait, sem a klub szurkolóit. Kapic egyelőre a tartalékoknál marad, vagyis szerdán valószínűleg nem játszat Nyíregyházán. Sérülését nem ismeri el, még ha a klubvezetők ezt is állították.
Adem Kapic, a Ferencváros szlovén válogatott labdarúgója visszavonta a klub tartozásai miatt tett feljelentését a ligánál.

A csapatért és a szurkolókért változtatta meg álláspontját Kapic

"Alaposan végiggondoltam mindent, és végül arra jutottam, hogy nem lenne igazságos, ha miattam azok bűnhődnének, akik semmiről sem tehetnek. Egy esetleges pontlevonással veszélybe kerülhetne a nemzetközi kupaszereplés, ami a csapattársaimnak és a szurkolóinknak jelentene komoly büntetést" - jelentette ki a klub hivatalos honlapján a védekező középpályás. A Nemzeti Sportban ezzel együtt azt állította, hogy a klubot és a szurkolókat szereti, a vezetőkről viszont ezt már nem mondhatja el. Nyomatékosította egyúttal, nem azért cselekedett így, mert vissza akar kerülni a csapatba.

Hozzátette, nem végleg vonta vissza a feljelentést, csak a hónap végéig felfüggesztette, mivel a vezetők azt ígérték, még áprilisban elkezdik törleszteni a csak prémiumokból felhalmozódott, a játékosok felé fennálló közel kétszázmillió forintra rúgó tartozásokat.

Gera pénze sem volt elég

Ez a tartozás annak ellenére tetemes, hogy a nyáron másfélmillió fontért, vagyis több mint félmilliárd forintért eladták Gera Zoltánt az angol első osztályban szereplő West Bromwich Albionnak. (Később a klub elnöke Furulyás János a vételárat euróban jelölte meg, és a különbözet alighanem Gera menedzseréhez került.)

Érdekesség, hogy Kapic jelenleg a juniorokkal edz, és Tepszics Ignác sportigazgató szerint a helyzet nem is változik meg, amíg a ligától hivatalos értesítést nem kap a klub a feljelentés visszavonásáról.

Furulyás most is befektetők után kutat

"Kapic egyébként nem kizárólag a feljelentés miatt került a tartalékcsapathoz. A játékos az utóbbi időben rengeteg edzést kihagyott, vagy kisebb sérülései miatt nem végzett teljes értékű munkát" - fogalmazott a sportvezető. Kapic a sportlapban éreztette, hogy egy hete is játékra alkalmas állapotban lett volna, szintúgy, mint most.

Több sajtóorgánumban megjelent hírrel ellentétben a patinás fővárosi egyesület semmilyen jogi lépést nem tett a játékos ellen.

Furulyás János eközben szokásához híven - ahogy az elmúlt két évben is tette - aktívan befektetőt keres, és hamarosan megoldást is ígért az anyagi problémákra.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.