Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

A szezon végére elfogy a szurkolók türelme

2005.05.19. 17:45
Miközben Moszkvában a helyi CSZKA szimpatizánsai csapatuk szerdai UEFA-kupa-sikerét ünnepelve törtek-zúztak, addig Európa számos országában, bosszúságukban okoztak botrányt egyes klubok szurkolói.
Romániában és Spanyolországban is szurkolói botrányok borzolták a kedélyeket a lassan befejezéséhez érkező futballbajnokságokban. A drukkerek többször is erőszakos cselekedeteikkel fejezték ki csapatuk gyengébb szereplése miatti csalódásukat .

Rátörtek az Atlético-játékosokra

A csapat rossz eredményei miatt elégedetlen szurkolók zavarták meg az Atlético Madrid labdarúgóinak csütörtöki edzését. Mintegy húsz felhevült szimpatizáns betörte a kerítést, és inzultálta a játékosokat a klub főhadiszállásán, a Madrid külvárosában található Majadahondán. Komolyabb atrocitás a biztonsági őrök közbelépése miatt nem történt.

A szezon közepén a fővárosi csapatnak még jó esélye volt arra, hogy nemzetközi kupában induljon, de időközben visszacsúszott a tizenegyedik helyre, a múlt héten pedig az elődöntőben búcsúzott a Király Kupától is.

Előbb az elnök ütötte meg a szurkolót

Romániában hatvanegy Steaua-szurkoló kapott egy-öt millió lej (7-35 ezer forint) közötti pénzbüntetést, amiért megrongálták a labdarúgócsapat székházát a National ellen szerdai vereség után.

Közel háromszáz szimpatizáns az együttes utóbbi hetekben mutatott gyenge teljesítménye, Mihai Stoica ügyvezető igazgató viselkedése és a meghatározó játékosok külföldre szerződése ellen tiltakozott. A rendőrök előbb őrizetbe vették a gyanúsítottakat, majd a bíróság gyorsan ítéletet hozott ügyükben. Stoica nemrégiben azzal váltotta ki a szurkolók dühét, hogy megütötte az egyik bíráló drukkert.

A botrány további fejleményeként az egyesület vezetői csütörtökön menesztették az edzőt, Walter Zengát. Az olasz tréner - a válogatott és az Internazionale korábbi klasszis kapusa - tavaly július óta irányította a szakmai munkát a csapatnál.

A listavezető Steaua az utóbbi hat fordulóban csak hét pontot szerzett, így három fordulóval a zárás előtt előnye minimálisra olvadt a Dinamo előtt. A harmadik helyen álló Rapid két, a negyedik National pedig hat ponttal van lemaradva tőle.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.