Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

A játékosok foglalták le a jegybevételt Diósgyőrben

2005.05.28. 16:26
A Diósgyőr tulajdonosa többhavi alapfizetéssel tartozik az élvonalban nagy küzdelemben bennmaradt csapat futballistáinak, akik elkeseredésükben magukhoz vették a csütörtöki utolsó hazai bajnoki hatmilliós bevételét. Igaz, így is csak a februári alapbérükhöz jutottak hozzá a biztonságiak segítségével, akik szintén a járandóságukra várnak.
A labdarúgó NBI utolsó fordulójában az Újpest Diósgyőrött szerepelt. A lila-fehérek szempontjából sordöntő volt az összecsapás, hiszen esetleges sikerükkel és a többi eredmény kedvező alakulása esetén akár az UEFA-kupa-indulást jelentő második helyre is odaérhettek volna.

Azonban hiába nyertek magabiztosan 3-1-re Rajcziék, a második a Ferencváros lett, így Lipcseiék indulhatnak a nemzetközi kupában. Az Újpest miskolci vendégjátéka azonban inkább a botrányok miatt marad emlékezetes.

Rohamrendőrök a pályán

A találkozó ötperces hosszabbítása során nyolc-tíz diósgyőri szurkoló beugrott a pályára, majd hat-nyolc újpesti drukker követte a példájukat. Verekedésre azonban nem törhetett ki, mivel a rohamrendőrök mindkét irányból elzárták az utat és könnygázt is bevetettek. A mérkőzés lefújását követően a rendezők beengedték a pályára a hazai szimpatizánsokat, akik a vereség ellenére ünnepeltek, hiszen a csapat a számára nehéz szezon végén is bennmaradt.

Februári fizetés május végén

A hazai játékosok az ünneplés után a klubház büféjében a vezetőedző Gálhidi Györgynek és a technikai vezető Ebedli Ferencnek panaszolták el, hogy még mindig nem kapták meg elmaradt fizetésüket. Végül arra az elhatározásra jutottak, hogy saját kezükbe veszik a sorsukat.

Megkeresték a klubtulajdonos Kuti István emberét (a hírek szerint az üzletember egyik rokona), akinél a meccsbevétel volt. Kisebb szóváltás után, a biztonsági szolgálat segítségével elvették a pénzt - tudtuk meg a Power Press Photo helyszínen járt munkatársaitól. Később azonban sikerült telefonon egyeztetni a tulajdonos Kutival, így végül mindenki kapott százezer forintot, ami mellékesen a februári alapfizetésük. A kis közjáték egészen éjjel kettői tartott, a tulajdonos nem jelent meg a stadionban az ügy rendezése érdekében.

A biztonságiaknak is tartoznak

A csapat egyik meghatározó játékosa az Indexnek megerősítette a történteket és elmondta, korábban úgy állapodtak meg a tulajdonossal, hogy az utolsó három hazai meccs bevételét szétosztja a játékosok között. Ez az előző két mérkőzés után így is történt, de az Újpest elleni találkozó bevételét, ami közel hatmillió forint (tizenkétezren voltak a helyszínen) volt, el akarta vitetni.

A futballisták ezért szánták el magukat a szokatlan lépésre. A játékos szerint a biztonsági őrök azért segítettek nekik, mert nekik is tartoznak öt havi bérükkel.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.