Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Lothar Matthäus Skóciában jelentkezett edzőnek

2005.06.14. 16:49
A BBC állítja, Lothar Matthäus, a magyar válogatott kapitánya "egy kései esélyes a Hearts futballklub megüresedett edzői posztjára". A német szakembert 2005 végéig köti magyarországi szerződése, szemelyésen ugyan még nem beszélt a skót vezetőkkel, ám ők állítják, érdekesnek találta az ajánlatukat.
Egy évvel ezelőtt Lothar Matthäust, a magyar válogatott szövetségi kapitányát a török Besiktassal hozták hírbe, majd később a német válogatott egyik esélyes kapitányaként tűntették fel. Egyik alkalommal sem történt semmi, Matthäus maradt a magyarok edzője.

Matthäust érdekelné a munka

A százötvenszeres német válogatott szakember iránt az átigazolási időszakban mindig érdeklődnek, ezúttal a skót Hearts csapata került előtérbe, ám fordított a helyzet: Matthäus, illetve menedzsmentje jelentkezett a Heartsnál. "A százötvenszeres válogatott szakember a magyar csapat szövetségi kapitánya, de megkereste az edinburgh-i klubot" - írja a BBC honlapja. A skót Premier League ötödik helyén végző együttes szóvivője elmondta: "Lothar kinyilvánította, hogy érdekli a vezetőedzői állás, és megfontolja ajánlatunkat, ahogy a többi lehetőségét is."

A nagy szívű Hearts

"A Hearts az egyik legjobb skót csapat, így érdekes feladat lenne a szakmai munkájának irányítása. Az UEFA-kupában a Ferencváros ellen láttam az együttest, nagy szívvel futballoztak a játékosok. Egyelőre azonban nem beszéltem a klub vezetőivel" - nyilatkozott a Daily Recordnak a negyvennégy éves kapitány, aki már többször hangoztatta, hogy tárgyalni élő szerződéssel is lehet.

Későn jött, de elfogadták

A Heartsnál hetek óta edzőt keresnek. A legesélyesebb Nevio Scala, a Parma és a Borussia Dortmund volt szakvezetője és George Burley, aki nemrég hagyta el a Derby Countyt, míg Matthäus - a BBC szerint - "egy kései esélyes a megüresedett posztra".

A magyar kapitány szerződése az év végén jár le, de ő már jelezte, akár még további három esztendőig maradna a válogatott mellett. A Magyar Labdarúgó Szövetség részéről eddig nem érkezett válasz az ajánlkozásra.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.