Gyöngyi
9 °C
9 °C

Levetkőztetnék a női focistákat

2005.06.17. 13:32
Mind a két nagy futballszervezet első embere népszerűsítené a női futballt, de a FIFA elnöke ezt szexi mezekkel képzelné el. Az európai szövetség elnöke, Lennart Johansson támadta ezért Sepp Blattert, de maga is pikánsan nyilatkozott a marketinglehetőségekről.
Az Angliában zajló női labdarúgó Európa-bajnokság megmozgatta a sportág vezetőinek fantáziáját. Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgószövetség (FIFA) elnöke egyenesen kijelentette, hogy a futballista hölgyek gyönyörűek, és szűkebb, szexisebb szerelést kellene viselniük. "Engedjük a nőket még nőiesebb ruhában játszani, mint ahogy azt a röplabdában teszik" - kürtölte világgá véleményét a hetvenedik évében járó svájci sportvezető.

Pénzzé tett női izzadság

Önnek mi a véleménye a nõi fociról?

  • 474
    Inkább a női foci, mint a magyar.
  • 437
    Egy mezcserét szívesen megnéznék.
  • 201
    A röpis lányok szebbek.
  • 147
    Csak vetkõzzenek.
  • 68
    Az izzadt, szexi nõ izgat.
  • 37
    Utálom a nõi focit.
A másik nagy futballszervezet, az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) első embere, Lennart Johansson elítélte kollégája kijelentését, de maga is pikánsan nyilatkozott a BBC rádiónak. "Vannak olyan cégek, amelyeknek vonzóak lehetnek a pályán futkározó izzadt, de gyönyörű hölgyek vagy az öltözőből kilépő női futballisták, ez, úgy vélem, eladható."

Johansson szerint a női futball jó marketingje nagyon fontos lenne, ez lehet az egyetlen út, ami felemelheti a sportágat. "El kell, hogy fogadják, az a pénz, amire vágytak, akkkor válhat valósággá, ha jönnek a nézők és érdeklődnek a szponzorok."

Blatter csak viccelhetett

Az UEFA vezetője Blattert keményen kritizálta: "Vannak olyan emberek, akik csak akkor boldogok, ha naponta jelenik meg róluk valami az újságokban. A nyilatkozata vicc volt, ezt biztosan nem gondolta komolyan." Johansson szerint Blatter ezzel csak azt érte el, hogy azt gondolják róla, nem kezeli értékén a női futballt.

Kicsi labda, kicsi ruha

Johansson hozzátette, nagyon szereti a női futballt, mert évről-évre jobbat produkálnak, azonban szerinte könnyebb labdával kellene focizniuk a hölgyeknek.


Egyelőre marad a megszokott látvány, mely ugyan tényleg fokozható még, de azért így sem rossz. Vasárnap Norvégia-Németország Európa-bajnoki döntő, melyet a blackburni Ewood Parkban rendeznek.