Natália
-3 °C
7 °C

Sevcsenko lehet a világ legdrágább játékosa

2005.07.11. 17:16
Ha az angol futballbajnok Chelsea orosz klubtulajdonosa, Roman Abramovics hárommillió fonttal megfejeli korábbi ötvenhétmillió fontos ajánlatát, akkor megvásárolhatja a Milantól a 2004-es aranylabdást, Andrij Sevcsenkót. Ha az üzlet létrejön, akkor Sevcsenko lesz a világ legdrágább játékosa.
A korábbi határozott elutasítás után az AC Milan már kész lemondani Andrij Sevcsenkóról: a világ legjobbjai közé tartozó labdarúgó hatvanmillió fontért a Chelsea-hez igazolhat.

Több mint huszonegy milliárd forintba kerül Sevcsenko

Roman Abramovics, a londoni klub ambiciózus orosz tulajdonosa már régóta szeretné megszerezni az ukrán csatárt, de a 2005-es Bajnokok Ligája-döntőben a Liverpoollal szemben vesztes olaszok eddig elzárkóztak az egyezkedéstől.

Nemrég a Chelsea ötvenhétmillió fontos ajánlatára még nemet mondtak a milánóiak, így némi meglepetés, hogy most arról tájékoztatták az angol címvédőt, hogy hatvanmillióért - 87,3 millió euró, 21,5 milliárd forint - már eladnák a csapat legjobbját. Ha létrejön az üzlet, ez lesz minden idők legdrágább átigazolása. A csúcsot Zinedine Zidane tartja hetvenhétmillió euróval, Beckham harmincötbe, Ronaldo ötvenötbe került.

Az idei Milan-csatársorral is felállhat a Chelsea

A Chelsea a huszonnégy éves Ronaldinhót ugyancsak szeretné soraiban látni, és nyolcvanhárom millió fontot sem sajnálna kiadni érte. A Barcelona azonban egyértelműsítette, százmillió font a játékos ára, így egyelőre nem hallani alkuról.

A Chelsea és a Milan között kiváló a kapcsolat, az argentin csatár, Hernan Crespo kölcsönben a legutóbbi idényt az olasz csapatnál töltötte, és a hírek szerint a grúz Kaha Kaladze is Londonban folytathatja. Az Angliába visszatért Crespo most a Chelsea-nél is Sevcsenko párja lehet.

Jó üzletet köthet a Milan

Az olasz klub valószínűleg azért változtatta meg korábbi álláspontját, mert időközben - ingyen - megszerezte Christian Vierit és sajtóértesülések szerint a parmai szupertehetség, Alberto Gilardino is hamarosan aláír a csapathoz.

Emellett Sevcsenko épp abban a korban van - huszonkilenc éves -, amikor még lehet komoly összeget kérni érte. A Milan igen jó üzletet kötne, hiszen 2001-ben huszonötmillió dollárért igazolta le a Dinamo Kijevtől az ukrán válogatott támadóját. Angliában az átigazolási szezon augusztus végén zárul, ám vélhetően már július végéig döntés születik az ügyben.

Kiről ír még a sajtó?

A hátralévő hetekben az angol sajtó alighanem nagyon sok klasszist hoz össze a Chelsea-vel, mint tette ezt egy éve is, ám Sevcsenko esete meglehetősen konkrétnak tűnik. A csatár pillanatnyilag nagyon jól érzi magát a Milannál, de valószínűleg ez lehet az utolsó esélye arra, hogy ereje teljében Angliában szerepeljen.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.