Piroska
-10 °C
1 °C

Szabics megduplázta fizetését

2005.07.28. 13:05
A magyar futballválogatott csatára, a pár hete Kölnbe igazolt Szabics Imre két év alatt több mint megduplázta a fizetését a Bundesligában. Szabics a Stuttgart csatáraként 2003-ban kétszázötvenezer eurót keresett, az első ligába feljutott egyesülettől viszont - a Bild értesülése szerint - már hatszázötvenezret kap az idei szezonra.
A Bundesliga élvonalába nyáron egy év után visszajutott 1. FC Köln csapatának edzője, Uwe Rapolder kifejezett kérése volt, hogy Szabics Imrével erősítsék meg a keretet. A Köln ki is fizetett a VfB Stuttgartnak félmillió eurót (körülbelül százhuszonötmillió forint), Szabicsot azonban nem sokkal ezután rejtélyes sérüléssel kezelték, meg is kellett műteni. A támadó lágyék- és szeméremcsont-fájdalmakra panaszkodott.

Ötvenedszer lépne pályára

Egyelőre nem tudni mikor léphet pályára, az azonban kiderült, hogy a német bajnokságban eltöltött két éve alatt megduplázta fizetését. Eddigi negyvenkilenc mérkőzésén tizennégy gólt ért el az FTC és a Sturm Graz korábbi támadója.

A legnagyobb példányszámú bulvárlap, a Bild által nyilvánosságra hozott fizetési listán Szabics neve mellett bruttó hatszázötvenezer eurót, azaz százhatvanmillió forintot tüntetnek fel.

Podolski csak a felét kapja Szabics bérének


Szabics Imre
A magyar csatár ezzel több mint kétszeresét kapja annak a Lukas Podolskiénak - neki háromszázezer euró a fizetése -, aki a legnagyobb német csatárígéret, és a Konföderációs Kupán már kulcsemberré vált a válogatottban.

A Kölnnél egyébként a bérek tudatosan visszafogottak, a tehetősebb csapatok sokkal jobban fizetik alkalmazottaikat. A Stuttgart a kapus Timo Hildebrandnak két és félmilliót, a Milantól megszerzett Jon-Dahl Tomassonnak hármat, az Aston Villától ingyen elhozott Thomas Hitzlspergernek és Meirának kétmillió kétszázezret.

A Schalke is kényezteti játékosait

A csődközelben lévő Borussia Dortmundnál is jól fizetnek, a cseh Tomas Rosickynak hárommillót, Kehlnek két és felet, a szintén védő Christian Wörnsnek viszont hárommillió négyszázezret utalnak át. A Schalke is igencsak szeret a kedvében járni futballistáinak, Ernstnek és Bordonnak egyaránt két és felet fizetnek ki, a frissen igazolt Kevin Kuranyinak pedig még erre is rátesznek százezerrel.

A Herthánál légióskodó Dárdai Pál fizetését nem hozta nyilvánosságra a lap, állítja viszont, hogy a brazil Marcelinho egymillió nyolcszázezret tehet zsebre, az edző, Falko Götz azonban ennek mindössze a felét. Általánosságban elmondható, hogy a szakvezetők jóval kevesebbet kapnak, mint a sztárjátékosok. Marcelinho két éve egymillióval keresett többet, és az akkori adatok szerint Dárdai egy és egy negyedmilliót kapott. Vélhetően az ő fizetését is csökkentették.

Elbert és Micoud-t jól megfizetik

A Werder hárommilliót ad Johann Micoud-nak, féllel kevesebbet Miroslav Klosénak, a Leverkusen 3,5 millióra értékeli Jens Nowotny szolgálatait. A Hamburg a holland van der Vaartnak két és félmilliót fizet.

A kevésbé tehetős csapatok közül a Mönchengladbach kétmilliót ad a brazil Geovane Elbernek, a Hannovernek 1,3 milliót ér meg Brdaric játéka.

A Hannovernél játszik a legrosszabbul kereső játékos

A Bild úgy tudja, hogy a legjobban kereső labdarúgó jelenleg a bayernes Michael Ballack, hat és félmillió eurójával (közel 1,6 milliárd forint), a leggyengébben fizetett pedig a Hannover profija, Hendrik Hanhe, aki tizenötezer euróval (3,6 millió forint) kell beérnie évente, vagyis havonta ezerkétszázötven eurót kap. Ennél még a magyar élvonalban is többet lehet keresni, kivált anyagilag biztos lábakon álló egyesületeknél.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!