Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Győzike és Ronaldinho vezették fel a Real-meccset

2005.08.13. 21:27
Az ötezer forintos bújtatott belépőnek köszönhetően talán ezren nézték meg szombat este a Real Madrid edzését a Puskás Ferenc Stadionban. A gyakorlás előtti sajtótájékoztatón ott toporgott Győzike is és üdítőt osztogattak, amelyről a legnagyobb rivális Barcelona sztárja mosolygott. A spanyolok egyébként nagyon tisztelik Puskás Ferencet, de a vasárnapi gála ünnepeltje nem lesz jelen a mérkőzésen.
A vártnál jóval kevesebben, talán ezren lehettek kíváncsiak szombat este a Real Madrid futballistáinak edzésére a Puskás Ferenc Stadionban. Az aréna névadójának tiszteletére vasárnap este csap össze a világ egyik legismertebb klubja a magyar ligaválogatottal. A szombati érdektelenség annak szólt, hogy ingyen csak a jeggyel rendelkezők nézhették meg a gyakorlást, akik nem vettek belépőt a másnapi meccsre, azoknak egy, az alkalomra készült pólót kellett megvásárolniuk. Majdnem ötezer forintért. Igaz, a jeggyel rendelkezők ingyen vihettek be magukkal egy-egy gyermeket. Alig egy éve, a brazilok edzéséért nem kellett fizetni, akkor harmincezren voltak az egykori Népstadionban.

Még nyitva a pénztárak

Abban a stadionban, ahova korábban százezren is be tudtak zsúfolódni, mára azonban addig romlott az állapota, hogy mobil lelátókkal kell bővíteni a nézőterét.

Meglehet, hogy mégsem lesz telt ház vasárnap, ugyanis még a mérkőzés napján is kinyitnak a pénztárak. Igaz, nemcsak az edzés került sokba: a legolcsóbb belépő ára 8800 forint, a legdrágábbé huszonötezer.

Kitüntették Puskást
Magas állami kitüntetést kapott szombat este Puskás Ferenc. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatára a Magyar Köztársaság elnöke világszerte nagyrabecsült sportolói pályafutásáért, az utánpótlásnevelésben szerzett elévülhetetlen érdemeiért és edzői tevékenységéért a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta az Aranycsapat, a Bp. Honvéd és a Real Madrid egykori futballistájának. A kitüntetést Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a Real Madrid budapesti gálamérkőzése kapcsán szombat este tartott ünnepi vacsorán adta át Puskás Ferencnének.
Üdítővel kedveskedtek

Az edzés előtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen szinte többen voltak, mint a gyakorláson. A sajtószoba tele volt a sportigazgató Emilio Butragueno, az edző Vanderlei Luxemburgo és a játékosok, Raúl, Guti és Roberto Carlos kedvéért.

Ők szerencsére nem kaptak az újságíróknak szánt csomagból: az egyik szponzor, a Pepsi üdítőjéről nemcsak Roberto Carlos, hanem a legnagyobb rivális, a Barcelona világklasszisa, Ronaldinho is mosolygott.

Győzike toporgott

Láthatták viszont a tévés nézettségi listákat uraló Győzikét is: láthatóan megszeppent, egyébként lakodalmas díszbe öltöztetett autóval érkezett nógrádi médiasztár csak topogott az újságírók között, azt még a meccset közvetítő RTL Klub sem tudta elintézni, hogy közelebb kerüljön Raúlékhoz.

A nyilatkozatokból kiderült, a Real Madrid szórakoztató, gólzáporos mérkőzéssel kívánnak tisztelegni Puskás Ferenc előtt.

"Egy percig sem haboztunk a meghívás elfogadásával, hiszen legendás sportembert köszönthetünk. Büszkék vagyunk arra, hogy itt lehetünk. Vasárnap szép mérkőzést szeretnénk játszani. Kellemes emlékekkel kívánjuk elhagyni Budapestet" - mondta Butragueno.

Igazolásokról nem volt szó

"Fárasztó előidényen vagyunk túl, hiszen Ázsiában és Amerikában is jártunk. Jelenleg még nem vagyunk csúcsformában, úgy vélem, hogy hetvenszázalékos a felkészültségünk. De ennek ellenére biztos győzelmet és támadójátékot várok csapatomtól. Mindenképpen örömöt akarunk okozni a szurkolóknak, s persze a klub filozófiájának megfelelő produkciót láthatnak majd a nézők" - mondta a Real brazil trénere, Luxemburgo.

A spanyol újságírók átigazolási kérdésekben is választ vártak, de a szakember kitért a további erősítéseket firtató érdeklődés elől, s Michael Owen esetleges távozásáról sem ejtett szót.

Roberto Carlos nem unja Budapestet

A játékosok közül először megszólaló Raúl Puskás Ferencet méltatta. "Mindannyian úgy gondoljuk, hogy a klub egyik legkiválóbb futballistája volt. Miatta is szeretnénk gólgazdag meccset játszani. Természetesen Real-győzelmet várok" - szögezte le a városi riválisnál, az Atleticónál nevelkedett klasszis.

Roberto Carlos tavaly a brazil válogatott tagjaként járt Budapesten, s nemrég a Forma-1-es Magyar Nagydíjat is megtekintette. "Mindig örömmel jövök Magyarországra, hiszen az emberek kedvesen fogadnak. Szó sincs arról, hogy már unalmasnak tartanám Budapestet. Éppen ellenkezőleg, csodálatos városnak tartom" - mondta a brazil zseni.

Nemcsak újságíróknak

A tömegre magyarázatot adhatott, hogy az alig félórás tájékoztató végén előkerültek a füzetek, zászlók, mezek és többen megrohanták a Real-küldöttséget: aláírásokat akartak.

A főszereplő nem lesz ott

Pénteken eldőlt, hogy nem lesz ott a mérkőzésen az ünnepelt, Puskás Ferenc. Orvosai és családja döntöttek úgy, hogy az egykori világklasszis futballista nincs olyan állapotban, hogy biztonságosan szállítani lehessen.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.