Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Matthäus győzelmet vár az argentinok ellen

2005.08.15. 18:09
A futballválogatott szövetségi kapitánya nem elégszik meg a vesztes meccsek utáni dicséretekkel, ezért győzni akar a szerdai, argentinok elleni barátságos mérkőzésen.
"Győzelmet várok szerdán az argentinok ellen, mert nem érünk semmit azzal, ha a hozzáállásért kapnak jó kritikát a futballisták. Ezért nem mondhatom, hogy elégedett vagyok a vasárnap esti találkozóval, hiszen végül is 3-1-es vereséget szenvedtünk a Real Madridtól, ráadásul úgy, hogy rengeteg helyzetet puskáztunk el" - mondta a Lothar Matthäus az MLSZ által szervezett sajtóbeszélgetésen a válogatott szerdai, argentinok elleni fellépése előtt.

Nem árulja el a kezdőt

A játékosként 150-szeres német válogatott sportember azt is elárulta, hogy fejében már összeállt a dél-amerikaiak elleni kezdőcsapat. "De természetesen még nem árulom el. Egyrészt bármi megtörténhet a következő több mint egy napon, másrészt kérdéses, hogy a játékosok milyen gyorsan pihenik ki a Real elleni találkozót."

Az első hírekkel ellentétben nem tört el Böőr Zoltán orra a Puskás Ferenc-gálán, így szerdán újra pályára léphet.

Az U21-es korú játékosok mindegyike maradt a felnőtt csapat edzőtáborában, mert a szövetségi kapitány - lehetőség szerint - Fülöp Mártont, Priskin Tamást, Vadócz Krisztiánt és Vanczák Vilmost is kipróbálná az argentinok ellen. A korosztályos gárda kedden este Portugáliában lép pályára barátságos mérkőzésen.

Lothar Matthäus argentinok elleni kerete
Kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Fülöp Márton (Tottenham Hotspur)
Védők: Bodnár László (Roda JC), Takács Ákos (Ferencváros), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Éger László (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Balog Zoltán (Ferencváros), Juhász Roland (MTK Budapest)
Középpályások: Huszti Szabolcs (FC Metz), Vadócz Krisztián (Budapest Honvéd), Böőr Zoltán (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Tóth Norbert (Újpest FC), Bárányos Zsolt (Budapesti Vasas), Buzsáky Ákos (Plymouth Argyle), Halmosi Péter (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Vincze Ottó (Győri ETO FC)
Csatárok: Priskin Tamás (Győri ETO FC), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Kerekes Zsombor (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Kenesei Krisztián (Győri ETO FC), Torghelle Sándor (FC Panathinaikosz)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!