Mária
-6 °C
-2 °C

Nehéz ellenfél vár a Debrecenre az UEFA-Kupában

2005.08.26. 10:38
A Debrecen kiesett ugyan a Bajnokok Ligája küzdelmeiből, de az UEFA-Kupában még bizonyíthat. Ahhoz, hogy bekerüljön a csoportküzdelmekbe, az első fordulóban nehéz ellenfelet kell legyőznie. Ez az ellenfél az UEFA kiemelése szerint lehet a török Galatasaray, a görög AEK Athén, az ukrán Sahtor Donyeck, a francia Lens, illetve az angol Bolton.
A labdarúgó Bajnokok Ligájában a Manchester United ellenében elvérző Debrecen az UEFA-Kupában folytathatja szereplését. A pénteki Monte Carlo-i sorsolásra az elmúlt öt év nemzetközi kupaszereplésének tükrében kiemelést készítettek.

Ennek értelmében tizes "csoportokat" hoztak létre, és az öt kiemelthez sorsolják hozzá az öt "gyengébbet". A magyar bajnok lehetséges ellenfele lehet többek között a török Galatasaray, amely 2000-ben megnyerte a sorozatot, vagy a francia Lens, mely a hétvégén 7-0 arányban nyert a francia bajnokságban az elmúlt napokban Vadócz Krisztiánt is szerződtető Auxerre ellen.

Ugyancsak Magyarországra jöhet a görög AEK Athén, amely pár éve a Ferencvárost búcsúztatta. A görögökről ugyanakkor jó emlékei vannak a debrecenieknek, hiszen két éve a szintén hellén PAOK kiverésével jutottak tovább a hajdúságiak.

A negyedik lehetséges ellenfél az ukrán bajnokságot megnyerő, de a BL-selejtezőben szintén elbukó Sahtor Donyeck, míg az ötödik variáció szerint az angol Bolton Wanderers látogathat Debrecenbe.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.