Judit
3 °C
6 °C

Sérülten is kétmilliárd forintot kaphat a német futballista

2005.10.07. 10:00
A német bajnokság nyolcadik helyén álló Bayer Leverkusen sérült hátvédjét átadólistára tette, de Jens Nowotny fizetését továbbra is folyósítja - 2008 nyaráig. Összesen több mint kétmilliárd forintot kaphat a harmincegy éves válogatott játékos.
A világbajnoki selejtezők miatti kéthetes szünetben furcsa, egyben igen megdöbbentő lépésre szánta el magát a német bajnokság nyolcadik helyén álló Bayer Leverkusen vezetése.

Negyedszer szakadt el Nowotny keresztszalagja

Az eddig sérült csapatkapitányt, Jens Nowotnyt ugyanis szabadlistára helyezte - a hivatalos közlés szerint: felmentette a munkavégzés alól -, de együtt edzhet a csapattal, a fizetését is folyósítják, mérkőzésen azonban nem léphet pályára a csapat színeiben.

A negyvenötszörös válogatott Nowotnynak a szezon előtt negyedszer szakadt el a keresztszalagja, ami az egyik legkellemetlenebb sérülés. Idén még nem is lépett pályára a védő.

A Bild kilencmillió euróról tud

Mellőzése a Bild című napilap kimutatása szerint a számok tekintetében azt jelenti, hogy Nowotny a 2008 nyaráig szóló szerződésének köszönhetően közel kilencmillió eurót (2,26 milliárd forint) kaphat kézhez.

Ehhez - az újság szerint - semmi mást nem kell tennie, mint a csapattal edzenie, legalább heti tizenkét órát. A harmincegy éves Nowotny állítólag szóban erről már meg is egyezett a klub elöljáróival, akik hajlanak is alkura.

A bíróság többet is megítélhet

Az UEFA-kupától a múlt héten elbúcsúzó Leverkusen elnöke, Wolfgang Holzhäuser szerint a játékos egyelőre kikalkulálhatatlan milliókat - akár tizenegyet is - követelhet, ezért valószínűleg fizetnek neki, nehogy a bíróság még többet ítéljen meg. A szerződése szerint 2008 júniusig tízmilliónál is több járna neki.

A védő mindezt cáfolta, és csak annyit mondott a bulvárlapnak: abban egyezett meg a klubbal, hogy százezer euró (huszonötmillió forint) jár neki havonta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.