Árpád
-1 °C
9 °C

Vb-ezüstérmes klasszist igazolt a Sopron

2005.10.20. 18:04
A nyáron magyar klubbal szóba hozott olasz vb-ezüstérmes futballista, Giuseppe Signori végül októbertől játszik a magyar élvonalban. A Debrecen nem tartott rá igényt, a Sopron igen. A harmincnyolc éves korábbi gólkirályt nem a pénz vezérelte.
Az FC Sopron csapatában folytatja pályafutását Giuseppe Signori, az olasz válogatottal 1994-ben világbajnoki ezüstérmes labdarúgó. Az idény végéig szóló szerződését csütörtök délután írta alá a csatár.

Nem a pénz miatt jött Sopronba

"Nagyon meggyőző volt számomra Marius Vizernek, a klub többségi tulajdonosának elszántsága, amellyel igyekszik sikerre vezetni az együttest. Ha a pénz játszotta volna a főszerepet a döntésemben, akkor az anyagilag jobb ajánlatok közül fogadtam volna el valamelyiket" - mondta a harmincnyolc éves klasszis.

"Signori személyében világsztár érkezett a csapatunkhoz. Puszta jelenléte lendületet adhat. Bízom benne, feldobja a többieket, hogy egy csapatban játszhatnak vele. A csatár vagy a csatárok mögött szabadon futballozik majd" - mondta az erdélyi származású Selymes Tibor, az együttes szakvezetője.

Háromszor volt olasz gólkirály

A százhetvenegy centis futballista a Serie A-ban 344 alkalommal lépett pályára és 188 gólt szerzett. A válogatott szerelést huszonnyolcszor húzta magára, és hét találatig jutott. Hat évig futballozott a Lazio csapatában, melynek színeiben háromszor (1993, 1994, 1996) gólkirály lett.

Ezt követően egy évig a Sampdoriát erősítette, majd hat esztendeig a Bologna játékosa volt. Itt fejezte be 2003-ban olaszországi pályafutását, tavaly az Iraklisz Szaloniki együttesébe igazolt, de mindössze öt mérkőzésen kapott szerepet, gólt nem lőtt. Görög klubjával végül szerződést bontott, mivel nem fizették ki járandóságát.

A Debrecennek nem kellett Signori

A nyár közepén már egyszer felmerült Signori Magyarországra való szerződése, a Bajnokok ligája-selejtezőre készülő Debrecen szerette volna megszerezni őt. A csatár részt is vett egy edzésen, mérkőzésen azonban nem lépett pályára, és végül a bajnokcsapatnál lemondtak szerződtetéséről.

"Beppe" Signori a második neves játékosa a klubnak, hiszen az osztrák Rolf Landerl is megjárt néhány európai csapatot, míg végül leigazolták.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.