Ambrus
-7 °C
3 °C

A bíró ejtette ki a Petrzalkát a Bajnokok Ligájából

2005.12.07. 08:41
Egyértelmű szabálytalanságot nézett el a portugálok javára a keddi Artmedia Petrzalka-Porto mérkőzésen Markus Merk, 2004 legjobb játékvezetője. Négy perccel a vége előtt óriásit tévedett, amikor nem ítélt tizenegyest a szlovák kiscsapatnak, amely a 0-0-ás végeredménnyel kiesett, 1-0-lal viszont a legjobb 16 közé jutott volna.
Egyetlen gólon múlt, hogy a Bajnokok Ligája legkisebb csapata, a pozsonyi Artmedia Petrzalka nem jutott tovább csoportjából, ám játékosaik nem első sorban magukat, hanem a bírót okolhatják kiesésükért.

Teljes súlyával ráugrott

Kedd este, a Porto elleni meccs 86. percben 0-0-ás állásnál Blazej Vascák egyedül lépett a védelem mögé, lövése felpattant a kifutó Vitór Baián, majd a disznólegelőhöz hasonló minőségű pályán szinte megállt az ötös vonalánál. A csatár jó egy méter előnnyel futott a labdáért, hogy az épp szemközti, teljesen üres kapuba gurítsa, de a Porto egyik védője teljes testével ráugrott, és átlökte a labda fölött.

Egyértelmű szabálytalanság volt, piroslapnak és büntetőnek kellett volna következnie, de Markus Merk játékvezető továbbengedte a játékot. Talán azért, mert Vascák nem esett el, csupán a kapuba sodródott a védővel a hátán.

Honfitársai mutatták meg a hibát

A legtöbb összefoglalóból kimaradt jelenetet Merk honfitársai, a Sat1 televízió újságírói megmutatták - sőt, csak ezt mutatták a meccsből - és kommentátoruk "fehlenscheidungnak", azaz hibás döntésnek minősítette a 2004-ben a világ legjobbjának választott bíró ítéletét. A riporter még a "klasszikus" jelzőt is odatette megjegyzése elé, érzékeltetve, hogy a hiba örökre a futballtörténelem része lesz.

A szlovák játékosok és magyar nemzetiségű csapatkapitányuk, Borbély Balázs sem reklamáltak, de az utolsó öt percben képtelenek voltak megnyerni a meccset. Végigtámadták a második félidőt a 2004-es BL-győztes ellen, ha egy gólt szereztek volna, továbbmennek, ugyanis a csoport másik meccsén a Rangers nem tudta legyőzni az Intert.

Hetedszerre jött össze a Rangersnek

Borbélyéknak a döntetlen miatt az UEFA-kupás folytatás maradt, a Rangers pedig hat próbálkozás után először jutott a Bajnokok Ligája kieséses körébe, amely februárban kezdődik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.