Piroska
-10 °C
1 °C

Gyepes Gábor 2008-ig a Wolverhamptoné

2005.12.16. 15:20
A Ferencváros válogatott védője, Gyepes Gábor két és fél éves szerződést kötött a Wolverhampton Wanderers csapatával, amelyik a feljutásért harcol az angol másodosztályban. A Fradi előreláthatólag kilencvenmillió forinttal gazdagodik.

Pénteken magyar idő szerint fél háromkor aláírta szerződését Gyepes Gábor a Wolverhampton Wanderers együtteséhez. A válogatott védője szeptembertől kölcsönben szerepelt az angol másodosztály tizedik helyén álló együttesnél, edzője, Glenn Hoddle elégedett volt teljesítményével, a Wolves pedig élt elővásárlási jogával.

Gyepes még csak első célját érte el

#alt#
Gyepes Gábor a válogatottban (fotó: epa)
Az eddig tizenkét mérkőzésen pályára lépő Gyepes két és fél éves szerződést írt alá, amelyet az angolok további egy évvel meghosszabbíthatnak, ha akkor élnek opciós jogukkal. A szerződés aláírását követően Gyepes azonnal csatlakozott a csapat többi tagjához, hiszen már pénteken elutaztak a szombati bajnoki mérkőzés helyszínére. A Leeds United lesz a Wolverhampton következő ellenfele, Gyepes várhatóan a kezdők között szerepel majd.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen remekül érzem magam, úgy érzem, a csapattársak is befogadtak. Az elmúlt időszakban igyekeztem megfelelni, és talán a szerződés is bizonyítja, hogy sikerült. Ám ezzel még csak első célomat értem el, mert mindig is azt mondtam, szeretnék a Wolves első osztályú csapatának a tagja lenni. Most tehát a feljutásra kell koncentrálni, és hiszem, hogy ezt el is tudjuk érni."

Élvezi a versenyszellemet

Az Indexnek az elmúlt hétvégi bajnoki meccse után úgy nyilatkozott, hogy élvezi a versenyszellemet, és kellemetlenség eddig még nem is érte. Annak pedig kifejezetten örült, hogy játéka nem vált durvává.

"Ennél ékesebb bizonyíték nem kell annak eldöntésére, Gábor tehetséges játékos vagy sem - mondta Gyepes menedzsere, Vladan Filipovics. - Büszke vagyok védencemre, hiszen nyáron kijött Angliába és néhány hónap múlva már az újságok is a Wolves legjobb játékosai között tartották őt számon. Annál nagyobb dicséret pedig nem szükségeltetik, hogy a korábbi kapitány, Glenn Hoddle a mutatott játéka alapján kérte a vezetőket, igazolják le végleg őt."

A korábbi kapitány örül Gyepes érkezésének

"Nagyon elégedett vagyok Gábor eddigi teljesítményével - nyilatkozta Glenn Hoddle, a Wolverhampton Wanderers menedzsere. - Az edzéseken és a mérkőzéseken is remekül koncentrál, a taktikai utasításokat és a kért játékelemeket mindig szem előtt tartja. A következő években még tovább fejlődhet, csapatunk fontos és megbízható tagja lehet. Örülök, hogy hosszú távon számíthatok rá."

Az előzetes hírek szerint a Ferencváros 250 ezer fontot kaphat az átigazolás után, vagyis kilencvenmillió forintot.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.