Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Matthäus és Antigua is nagyon örül a 3-0-nak

2005.12.19. 12:52
A történelmi Magyarország-Antigua és Barbuda meccs után a magyar kapitány a ráérőkből összeállított csapatának küzdőszellemét, az Antigua-i pedig sajátjait dicséri, mert nem kaptak ki 5-0-ra.

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya elégedett az amerikai túra tapasztalataival, mint ahogy a vasárnap későesti, Antigua és Barbuda legjobbjai ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen látottakkal is.

A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel búcsúztatta a 2005-ös esztendőt, miután Miamiban, Vadócz, Feczesin és Ferenczi góljaival 3-0-ra legyőzte Antigua és Barbuda együttesét. A mérkőzést 150 néző kísérte figyelemmel. A világranglista 155. helyén álló együttes elleni győzelem után Lothar Matthäus elégedett volt övéivel.

A játékvezető még ilyenkor is hibás

"A hosszú utazás és a meleg ellenére ma a kezdetektől fogva koncentráltan játszottak labdarúgóim. Megfelelően álltak hozzá az újabb feladathoz. Tény, nem világklasszis csapat ellen küzdöttünk, de roppant módon megnehezítették a dolgunkat azzal, hogy nagyon defenzív felfogásban léptek pályára. A második félidőben nagyobb különbségű győzelmet érhettünk volna el, de sem a szerencse, sem a játékvezető nem állt mellénk. Gondolok itt a kapufára és a meg nem adott szabályos góljainkra" - értékelte a Miamiban lejátszott találkozót a német szakvezető az MLSZ honlapján.

Matthäus azért véli hasznosnak az amerikai túrát, mert "élesben" láthatta a fiatalokat, s így már el tudja dönteni, közülük kik azok, akikre komolyabb feladatok megoldásakor is számíthat.

Lothar is ember

A szövetségi kapitány arra is magyarázatot adott, hogy vasárnap miért játszatta valamennyi futballistáját: "Ma délután játéklehetőséggel szerettem volna meghálálni a fiatal labdarúgóknak a jelenlétet, és gondolom, ezzel egyúttal ismét témát szolgáltatok a hazai újságíróknak. Az emberi oldaláról közelítettem meg ezt a kérdést, és olyanok is pályára léphettek, akiknek még sokat kell tenniük ahhoz, hogy húzóemberekké váljanak, de karácsony előtt úgy éreztem, kiérdemelték ezt az ajándékot."

'5-0-s vereséget vártam'

"Fiatal csapatom számára óriási élményt és kihívást jelentett a magyarok ellen játszani. Nem csupán azért, mert először mérkőztünk egymás ellen, de a magyar csapat volt az első európai nemzeti válogatott, amellyel találkoztunk" - értékelte a találkozót Derrick Edwards, Antigua és Barbuda válogatottjának szövetségi kapitánya.

Edwards szerint együttese sokat tanult ebből a barátságos mérkőzésből, érezhették, milyen egy rangosabb ellenféllel szemben 90 percig küzdeni. "Az eredménnyel elégedett vagyok, utólag bevallhatom, 5-0-ás vereséget tippeltem" - mondta.

Semmit se javítottunk a FIFA-nál
Brazília sorozatban negyedszer zárt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) év végi világranglistájának élén. Magyarország három helyet visszacsúszva a 74. lett a rangsorban.

FIFA-világranglista (zárójelben a korábbi helyezés):
1. (1.) Brazília 840 pont
2. (2.) Csehország 796
3. (3.) Hollandia 791
4. (4.) Argentína 772
5. (5.) Franciaország, (6.) Spanyolország és (7.) Mexikó 768-768
8. (8.) Egyesült Államok 767
9. (9.) Anglia 757
10. (10.) Portugália 754
...74. (71.) MAGYARORSZÁG 547

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!