Ambrus
-7 °C
3 °C

Királyék sorrendben negyedszer nyertek

2006.01.03. 10:38
Az angol labdarúgó másodosztályban a magyar válogatott két kapusa felhőtelenül örülhetett, hiszen mindkettőjük csapata úgy nyert, hogy gólt sem kapott. Király Gábornak a Leicester ellen kevesebb dolga akadt, Fülöp Mártonnak jóval több védeni valója volt a két magyart - Gyepes Gábort és Rósa Dénest - is a soraiban tudó Wolverhampton ellen.

Az angol labdarúgó másodosztály hétfői fordulójában a Crystal Palace sorrendben negyedik győzelmét aratta, ezúttal a Leicester City-t verte 2-0-ra úgy, hogy az utolsó tíz percben vitték döntésre a dolgot.

Király visszatérése után: négy siker zsinórban

A tavaly az élvonaltól búcsúzó csapat az év végén jelentősen rákapcsolt, maximális pontszámmal hozta le a karácsony másnapjától tartó erőltetett sorozatot, a négy fordulót. Akkor került vissza egyébként a kezdőbe kisebb pihenője után - idegileg kimerült - Király Gábor, aki ezúttal végig védett, csapata az ötödik helyen áll, és vetélytársainál két meccsel kevesebbet játszott.

A Coventry City kapuját Fülöp Márton védte, és csapata a most már két magyart is, Gyepes Gábort és Rósa Dénest is foglalkoztató Wolverhampton ellen nagyon fontos meccset nyert meg. A magyar kapus október vége óta ötödször védett kapott gól nélkül. A Coventry a bennmaradásért harcol, jelenleg a tizenhatodik, a Wolves a hetedik, vagyis még éppencsak lemaradt az osztályozós helyek egyikéről.

Gyepes nagy lövését is hárította Fülöp

"Egyetértek az edzőnkkkel, Glenn Hoddle-lal: a lefújás után úgy fogalmazott, megint mi játszottunk jobban, ám a feljutáshoz meccseket kell nyerni. Megint nem volt szerencsénk, kilencven percen keresztül támadtunk, sajnos eredménytelenül" - emlékezett vissza a Wolverhampton egyik magyarja, Gyepes Gábor.

"A pechszérián kívül Fülöp Marci jó teljesítménye is kellett, hogy ne szerezzünk gólokat. Nekem is volt egy helyzetem, a második félidőben egy szóló után ballal lőttem, Marci pedig kiszedte a labdát a bal alsó sarokból. Rósa Dénes állítja, ő már bent látta a labdát. Örülök Dini bemutatkozásának, nem gondoltam volna, hogy máris lehetőséget kap, de szerintem élt vele: voltak jó megmozdulásai, és a csapattársak is bevették őt a játékba, ami biztató a jövőre nézve."

Gyepes Buzsákyék ellen pihenhet

Gyepes a 79. percben egy szabálytalanság után - a lapok szerint jogtalanul - sárga lapot, így a szintén magyar játékossal, Buzsáky Ákossal felálló Plymouth elleni kupameccset ki kell hagynia a hétvégén. A magyar védő két nap szabadságot kap, erre nagy szüksége is lesz, mert újra százszázalékos állapotba kerülhet, hiszen kipihenheti bokasérülését.

A Plymouth hazai pályán fogadta a harmadik helyen álló Leeds Unitedet, és súlyos, háromgólos vereséget szenvedett. A pályaválasztónál hetvenegy percet kapott Buzsáky Ákos.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.