Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Álsejk verte át az angol futballkapitányt

2006.01.15. 16:38
Kapcsolódó cikkek (1)
Alig fél évvel a futball-világbajnokság előtt rendkívül kínos helyzetbe hozta Anglia legnépszerűbb bulvárlapja a válogatott svéd szövetségi kapitányát, aki arról győzködte lap arab sejknek öltözött újságíróját, hogy fektessen be az Aston Villába és ráadásul megígérte David Beckham elcsábítását is.

Az angol labdarúgó-válogatott svéd szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson ügynöke nem győz magyarázkodni, miután védence belefutott a News of the World, a legolvasottabb bulvárlap, a The Sun vasárnapi kiadásának csapdájába.

Csak a pénz számít

A szakvezető arra próbált rábírni egy magát arab sejknek kiadó újságírót, hogy vegye meg az egyik első ligás angol csapatot, az Aston Villát, amelynek edzőségét - az angol szövetséggel kötött szerződését felrúgva, jelenlegi fizetése csaknem kétszereséért - ő elvállalná. Ráadásul megígérte David Beckham átcsábítását is.

Dubajba csábították


Sven-Göran Eriksson

A News of the hatoldalas, fotókkal bőségesen illusztrált leleplező cikkel mutatta be a kíméletlen tréfát. A lap "arab sejkje" nemrégiben Dubajba utaztatta és a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában, a tengerre épült Burdzs el-Arabban szállásolta el az 57 éves szakvezetőt és ügynökét, Athole Stillt.

Az itt megejtett "üzleti" vacsorán - amelyen csak az elfogyasztott két üveg bor 900 fontba (330 ezer forint) került - Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni. Eriksson a vasárnapi lapbeszámoló szerint egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után elvállalná az Aston Villa menedzserségét, legalább annyiért - vagyis évi nettó ötmillió fontért (1,8 milliárd forint) -, amennyit tudomása szerint José Mourinho, a Chelsea szakvezetője, az angol Premier League legjobban kereső klubedzője kap.

Még Beckhamet is beígérte

Erikssont 2008-ig szóló szerződés köti az Angol Labdarúgó Szövetséghez (FA), amelytől évi 3 millió font (1,1 milliárd forint) bruttó fizetést kap, de a kapitány a dubaji vacsorán az álsejknek kijelentette, hogy az idény végét követően "minden elképzelhető". A szakvezető még azt is megígérte, hogy az Aston Villához csábítja David Beckhamet, aki jelenleg a Real Madridban játszik. Eriksson felfedte, hogy már beszélt is az angol válogatott kapitányával, aki szerinte nem érzi jól magát a Realnál, mert ez már a harmadik szezonja ott, "és még nem nyertek semmit". A svéd igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Beckham hajlandó lenne-e visszaköltözni Angliába.

Gyalázatos kelepce

Athole Still, Eriksson ügynöke vasárnap a BBC rádiónak elismerte ugyan a dubaji tárgyalás tényét, a News of the World eljárását azonban "gyalázatos kelepcének" nevezte, és határozottan cáfolta, hogy a szakvezető bármikor is az FA-vel fennálló szerződése felrúgásáról beszélt volna. Still szerint Eriksson valóban "szóba hozta" lehetséges szerepét az Aston Villánál, de ez csak "elvi jelentőségű ... mivel a futballban soha nem tudja az ember, mi fog történni". Still szerint minden elhangzott felvetés csak hipotetikus volt abban a beszélgetésben. Az ügynök szerint Eriksson azért is nagyon dühös a lapra, mert a kínos szituációt a világbajnokság évében "hozták össze" neki.

Az is lehet, hogy Eriksson óvatosabb is lehetett volna: az álsejk, vagyis Mazher Mahmoud már tapasztalt az átverésben és tekintélyes az általa kínos helyzetbe hozottak névsora.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.