Emánuel
4 °C
12 °C

Sérülés veszélyezteti az MU-sztár karrierjét

2006.01.24. 16:41
Ebben a szezonban már nem játszhat, de nem is edzhet Paul Scholes, a Manchester United világklasszis focistája. A 30 éves középpályás december végén ütközött egy ellenfelével a Birmingham City elleni meccsen, agyrázkódása volt, és azóta kettős látása van a jobb szemén.
Paul Scholes, a Manchester United és az angol válogatott labdarúgója szemproblémája miatt nem játszhat az idény hátralévő részében.

Legalább három hónap

#alt#
Paul Scholes az angol válogatottban is meghatározó játékos volt (fotó: epa)
A klub közleményben tudatta, hogy a középpályás jobb szemével nem lát megfelelően, és több szakorvos egybehangzó véleménye szerint legalább három hónapot pihennie kell.

"Paulnak és a Manchester Unitednek is egyértelműen csalódás, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára. Nem futballsérülése van, reméljük, a következő szezont felvezető edzéseken már újra részt vehet" - idézte az MU közleményét a Reuters.

Kettős látás

A 30 éves Scholes december 28-a óta nem lépett pályára, és nem is edzett, mert a Birmingham City elleni mérkőzésen egy ütközésnél megütötte a fejét, és azóta kettős látása van a jobb szemén. A balszerencsés esetnél enyhe agyrázkódást szenvedett, azóta sem jött teljesen rendbe.

Egyelőre nem tudni, a szokatlan sérülés ketté töri-e a karrierjét - ezt csak három hónap múlva lehet pontosan megállapítani -, de a különösen hosszú kihagyás után nem lesz könnyű visszaszereznie régi formáját.

Gravesen, Dacourt, Zokora

Állapota miatt - a BBC szerint - az MU-nál már egy középpályás leigazolását tervezik, mivel az októberben elküldött Roy Keane helyére sem sikerült még senkit találni, a kettejük helyén bevethető Alan Smith pedig sérült. Az első számú kiszemelt a Real Madridban szereplő Thomas Gravesen, de a listán van a Roma játékosa, Olivier Dacourt és a Saint Etienne-i Zokora is.

A világklasszis Scholes egész eddigi pályafutását a Manchester Unitedben töltötte, tizenegy év alatt majdnem ötszáz meccsen játszott. Eddig 130 gólt szerzett, hat bajnoki címet és egyszer Bajnokok Ligáját nyert a klubbal. A válogatottságot a 2004-es Európa-bajnokság után mondta le 65 mérkőzés és 14 gól után.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.