Elemér
5 °C
16 °C

Mégis doppingoltak a 93-as BL-döntőn?

2006.02.04. 15:11
Újabb játékos tett vallomást az 1993-ban BL-győztes Olympique Marseille labdarúgócsapata ellen. Az együtteshez a nagy siker után egy évvel került ír Cascarino szerint ők is kaptak "furcsa" injekciókat, és a klubnál nyílt titok volt, hogy doppingolás történt a BL-döntő előtt.

Újabb feltáró vallomás hangzott el a 90-es években doppingolással vádolt Olympique Marseille labdarúgócsapata ellen.

Nyilt titok volt a doppingolás

A volt ír válogatott Tony Cascarino, aki 1994-től 1997-ig erősítette a kikötővárosiakat, a L'Equipe című francia sportlapnak megerősítette, hogy rendszeresen kaptak kétes összetételű injekciókat a meccsek előtt.

"Nem tudom, hogy mit adtak be nekünk, de 99 százalékra veszem, hogy illegális anyagról volt szó. A kezdés előtt nem sokkal mindenki kapott egyet a derekába, és utána mindig nagyszerűen ment a játék" - nyilatkozta Casacarino, hozzátéve: a klubon belül nyílt titok volt, hogy hasonló doppingolás történt az 1993-ban megnyert Bajnokok Ligája-döntő előtt is.

Völler nem emlékszik, Tapie perel

Jean-Jacques Eydelie, az OM volt futballistája egy hónapja közölte: közvetlenül az AC Milan elleni BL-finálét megelőzően őt és csapattársait egy ismeretlen szerrel beinjekciózták, amitől nagyon furcsán érezte magát a pályán. Eydelie akkor úgy nyilatkozot, végig száraz volt a szája, a teste nem úgy reagált, ahogy máskor szokott, a szer inkább akadályozta a játékban. "Az volt az első, és egyben utolsó alkalom, hogy megengedtem, beadjanak nekem valamit" - mondta.

Ugyanakkor Rudi Völler, az egyetlen, aki nem kapott a szerből a BL-döntő előtt, úgy nyilatkozott, nem emlékszik az esetre. A klub akkori elnöke, Bernard Tapie a L'Equipe megjelenése után nem sokkal ügyvédjén keresztül jelezte, jogi útra viszi az ügyet, a klubot csalással vádoló játékost, illetve a szavait közlő újságot is bepereli.

Az UEFA nem vizsgálja az ügyet

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem sokkal később bejelentette, hogy nem indít vizsgálatot a 13 évvel ezelőtti események ügyében, mert az akkor történtek elévültek, ezért már nem lehetne megbüntetni vétkeseket.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.