Natália
-3 °C
8 °C

Egyiptom lett Afrika legjobbja

2006.02.10. 21:41
A házigazda Egyiptom nyerte a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáját a tizenegyes párbajban a világbajnoki résztvevő Elefántcsontpart ellen.

Nem hozott érvényes gólt az Afrikai Nemzetek Kupájának döntője, amelyet a hazai pályán játszó Egyiptom és az Elefántcsontpart játszott.

Érvénytelen gól, kihagyott tizenegyes

#alt#
Egyiptomnak a vébé nem jött össze, az Afrika-kupa igen

A 74 ezer hazai néző előtt játszó "fáraók" a mérkőzés jelentős részében fölényben játszottak az unalmas futballt hozó találkozón. A meccs hajrájában azonban a Didier Drogba vezette Elefántcsontpart megélénkült, mégis az egyiptomiak lőttek gólt. Alig hét perccel a vége előtt Zaki találatát azonban a tunéziai játékvezető érvénytelenítette, az elefántcsontparti kapus akadályozása miatt.

A rendes játékidő hosszabbításában Drogba hibázott nagyot, tíz méterről lőtt mellé.

Az egyiptomiak a hosszabbítás elején tizenegyeshez jutottak, de a csapatkapitány Ahmed Hasszan négyperces cirkusz után kihagyta a büntetőt.

Ezután egyre egyértelműbbé vált, mégis tizenegyesek döntenek majd.

Drogba most hibázott

A tizenegyespárbajt a hazaiak kezdték és rögtön előnyre tettek szert, miután az elefántcsontpartiak sztárja, a Chelsea csatára, a válogatott csapatkapitánya, Didier Drogba lövését az egyiptomi Esszám el-Hadari kivédte. (Drogba a Kamerun elleni negyeddöntő maratoni párbajában kétszer is betalált.) A kapus később Bakari Koné kísérletét is hatásalanította. A házigazdáknál egyedül Abdel Halim hibázott, ő fölé bombázta a labdát. A mindent eldöntő, győzelmet jelentő találat Mohamed Abu-Treika nevéhez fűződik.

Afrika-kupa döntő

Egyiptom-Elefántcsontpart 0-0, 11-esekkel: 4-2
Az Afrika Kupa végeredménye az élcsoportban:
1. Egyiptom
2. Elefántcsontpart
3. Nigéia
4. Szenegál

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.