Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Biztosan lesz román csapat az UEFA-kupa elődöntőjében

2006.03.17. 14:04
Nyonban elkészítették a labdarúgó UEFA-Kupa negyeddöntőjének párosítását. A még versenyben lévő négy kelet-európai csapat közül csak a két román került össze, így az már biztos, hogy a legjobb négy között lesz román csapat.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában elkészítette az UEFA-kupa negyed-, illetve elődöntőjének párosítását.

"Spanyol-verők" az "olasz-verők" ellen

#alt#

A Sevilla-Zenit összecsapás érdekessége, hogy mindkét együttes francia csapatot búcsúztatott a nyolcaddöntőben. A spanyolok a Lille, míg az oroszok a Marseille ellen léptek tovább, egyaránt 2-1-es összesítéssel.

A párharc továbbjutója a bolgár Levszki Szófia és a német Schalke 04 találkozók nyertesével találkozik. Az előző párosításhoz hasonlóan, itt mindkét fél olasz csapatot (Palermo és Udinese) vert ki az előző körben.

Összekerült a két román csapat

Összekerült a még versenyben levő két bukaresti együttes, a Rapid és a Steaua, így az már most biztos, lesz román a legjobb négy között. A párharc továbbjutójának az elődöntőben a Basel-Middlesbrough páros jobbikával kell találkoznia. A svájciak a francia Strasbourgot, míg az egyetlen versenyben lévő angol klub az olasz Romát ejtete ki.

A negyeddöntő első mérkőzéseit március 30-án, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik. Az elődöntőket április 20-án és 27-én játsszák. A döntőt május 10-én Eindhovenben rendezik.

A negyeddöntő párosítása:

Sevilla (spanyol)-Zenit (orosz)
FC Basel (svájci)-Middlesbrough (angol)
Rapid Bucuresti (román)-Steaua Bucuresti (román)
Levszki Szófia (bolgár)-Schalke 04 (német)

Az elődöntő párosítása:
Levszki Szófia (bolgár)/Schalke 04 (német) - Sevilla (spanyol)/Zenit(orosz)
Rapid Bucuresti (román)/Steaua Bucuresti (román) - FC Basel (svájci)/Middlesbrough (angol)

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.