Piroska
-12 °C
-2 °C

Magyar gyógyszergyár venné meg a Lazio futballklubot?

2006.03.30. 11:14
Olasz sajtóértesülések szerint a magyar Richter Gedeon Rt. meg akarja szerezni az SS Lazio futballklubot. Az újságok úgy tudják, az elnöki székre pályázó Giorgio Chinaglia, a csapat volt legendás csatára mögött csendestársként áll a gyógyszergyár. A Richter cáfol.
A magyar gyógyszerkonszern, a Richter Gedeon Rt. lehet a Lazio futballklub új tulajdonosa, állította a hét elején több olasz lap a Corriere della Sera című napilapra hivatkozva.

A csendestárs lehet a Richter?

A római egyesület jelenlegi többségi tulajdonosa Claudio Lotito elnök cége, a Lazio Events, amely három éve a csődtől mentette meg az egyletet. Azóta viszont nem sikerült sem gazdaságilag, sem szakmailag az előző szintre juttatnia, és Giorgio Chinaglia, a csapat volt játékosa jelezte, megvenné az SS Laziót.

A sajtó biztos benne, hogy Chinaglia mögött áll valamilyen csendestárs, állítják, egy nagy magyar gyógyszeripari cég az, a Richter. A Népszabadság csütörtöki számában szintén ezt írta.

A vállalat vezérigazgatója, Bogsch Erik hétfőn viszont kommünikében cáfolta, hogy bármilyen közük is lenne a Lazióhoz.

Semmi közük a Lazióhoz, állítják

"Erik Bogsch, a Richter Gedeon vezérigazgatója garantálom, hogy sem én, sem az igazgatóság más tagja nem akarta sem 2005-ben, és nem szeretné 2006-ban sem az SS Lazio labdarúgó klub irányítását sem közvetve, sem közvetetten megszerezni, és nem kezdett semmilyen eljárásba erre vonatkozólag" - idézte a közleményt a datasport.it.

A Lazio-szurkolók között a legfontosabb téma a tulajdonosváltás, az ultrák minden meccs előtt, közben és után Claudio Lotitót szidják, és Giorgio Chinagliát istenítik, aki a hetvenes években a gárda leggólerősebb csatára volt, igazi közönségkedvenc. Olaszországban a fanatikusok véleménye sokat számít, és ők így próbálják elérni céljukat, azaz, hogy Chinagliát az elnöki székbe ültessék.

A Lazio nem is eladó

A Richter közleményére szerdán a Lazio is reagált: "Nem akarjuk eladni a részvényeinket, és nem tárgyalunk közvetítőkkel". Claudio Lotito és a Lazio Events a tőzsdén is jegyzett sportklub részvényeinek többségi tulajdonosa 29,868 százalékkal.

Az SS Lazio az olasz futball egyik élcsapata volt a kilencvenes évek közepétől az utóbbi évekig. A bajnokságot és a kupát is megnyerték 2000-ben, rendszeresen szerepeltek a Bajnokok Ligájában, de a milliárdos befektető Sergio Cragnotti bebörtönzése után majdnem csődbe mentek.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!