Zalán
9 °C
19 °C

A leghihetetlenebb öngól

2006.05.12. 10:23
Elképesztő öngólt fejelt április végén egy harmadosztályú kiesési futballrangadón Chris Brass, a Bury hátvédje. A látványos mozdulatot Ronaldinho is megirigyelné.
A futballtörténelem minden bizonnyal leglátványosabb öngólját szerezte a Darlington-Bury angol harmadosztályú kiesési rangadón április 21-én Chris Brass, a Bury védője.

"Ronaldinho watch and learn!"

A játékos a meccs nyolcadik percében egy jobbról érkezett, elrontott, beadásnak nem igazán nevezhető labdát akart kapásból, a feje fölött kivágni a tizenhatosról, de ahelyett, hogy legalább a térfél közepéig bikázta volna a labdát, saját orrát találta telibe: a labda a hálóba pattant.

Az elképesztő fejest a kapusnak esélye sem volt védeni, a hazai csapat előnybe került. Az összefoglalót alámondó riporter igen találóan készítette elő a hihetetlen mozdulatot: "Ronaldinho, figyelj, és tanulj!" (Az egész meccset nem közvetítette a tévé, de az öngól fölkerült az internetre.)

A végén nevetett

"Nem tudtam, nevessek vagy sírjak, hiszen a pálya másik végén megtapsoltak volna érte" - nyilatkozta később a 29 éves hátvéd.

#alt#
Klikk a képre!

Brass további balszerencséje, hogy az akciónál eltört az orra, mégsem volt elkeseredett a találkozó után, mert egy hosszabbításban szerzett góllal ők győztek.

"Eltört az orrom, de a miénk lett a három pont, amivel közelebb kerültünk a bennmaradáshoz" - idézte Brasst a teamtalk.com. Sőt, azóta a Bury sikeresen benn is maradt a harmadik ligában.

Nem lett újabb kiesés a vége

Chris Brass két éve, a York City játékosmenedzsereként már átélt egy kiesést, ráadásul csapata a ligából búcsúzott, az első amatőr osztályba.

Az utóbbi hetekben több öngól is született az európai futballpályákon, Brassén kívül a leglátványosabbat az olasz válogatott Marco Materazzi jegyezte, aki 44 méterről talált saját kapujába.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.