Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Brit szurkolókat tartóztattak fel a német határon

2006.06.08. 20:20
Kilenc brit futball-huligánt fordítottak vissza német határőrök a cseh-német határon, akik a tiltás ellenére megpróbáltak bejutni a világbajnokságra.

A csoport Csehországon keresztül beutazva próbálta elkerülni a hatóságok figyelmét, Angliában ugyanis kiutazási tilalmat rendeltek el összesen 3286 ismert futball-huligánnak, nehogy megzavarják a vébé nyugalmát. A hatóságok listáján szereplő szurkolóknak be kellett szolgáltatniuk útleveleiket és a vébé ideje alatt rendszeresen jelentkezniük kell a rendőrségen. A törvénysértőket akár hat hónapos elzárással is büntethetik. A brit belügyminisztérium szerdán jelezte, hogy még 180-an nem adták le az útlevelüket a listán szereplők közül. Az AFP hírügynökség szerint azonban nem tisztázódott, hogy a feltartóztatott szurkolók közéjük tartoztak-e.

A frankfurti rendőrség mintegy 40 000 brit szurkolót vár a szombati Anglia-Paraguay meccsre. A biztonság érdekében a német és az angol rendőrök közösen próbálják kiszűrni a veszélyes drukkereket, illetve elkobozni a náci jelképeket a reptereken és kikötőkben, ezért német rendőrök Angliába, angol rendőrök pedig Németországba utaztak szolgálatot teljesíteni. A DPA német hírügynökség úgy tudja, a német rendőröknek nincs intézkedési joguk Angliában, brit kollégáik viszont akár le is tartóztathatják a randalírozókat Németországban.

Angliában eddig egy angol szurkoló akadt fenn az ellenőrzéseken. A liverpooli reptéren feltartóztatott drukker jegye Amszterdamba szólt, de a hatóságok biztosak abban, hogy a szombati meccsre igyekezett.

A német rendőrség tájékoztatása szerint öt angol huligán biztosan Németországban tartózkodik. "Egyelőre nem tudjuk, hogyan juthattak be az országba, de azon vagyunk, hogy a végére járjunk ennek, megelőzendő a hasonló eseteket" - mondta szerdán Michael Endler, a rendbontó szurkolók kiszűrésével és figyelésével megbízott iroda vezetője.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!