Hajnalka
-1 °C
15 °C

Del Piero ámokfutása zavarta meg az olasz idillt

2006.06.13. 20:55
Elvesztette a fejét az olasz válogatott keddi edzésén Alex Del Piero: a támadó veszekedett társaival, lerúgta fiatal ellenfelét az edzőmeccsen, ámokfutását Marcello Lippi szövetségi kapitány fékezte meg.
Dühösen távozott az olasz válogatott kedd reggeli edzéséről Alex Del Piero. Csapata hétfői 2-0-ás vb-bemutatkozása után a gárda a Duisburg U-19-es (19 éven aluli fiatalokból álló) csapatával játszott edzőmeccset, amikor a támadó elvesztette a fejét.

Lippi fülöncsípte

Önzően elrugdosta a labdákat, társaitól emiatt elnézést sem kért, vitatkozott velük, szabálytalankodott, majd durván rácsúszott egyik tinédzser ellenfelére. Azonnal bocsánatot kért ugyan, de Marcello Lippi szövetségi kapitány megelégelte a viselkedését, a pályára ment, karon fogta, majd a gyep mellett indulatosan leszidta.

A mester visszaengedte a meccsre, Del Piero viszont inkább az öltözőt választotta, és befejezte a tréninget.

Kevesli a nyolc percet

Nem tudni pontosan, miért gurult be a Juventus sztárja, de minden bizonnyal több mint nyolc percet akart játszani az olaszok Ghána elleni meccsén. Lippi előbb Vincenzo Iaquintát cserélte be csatárposztra, a 32 éves klasszisnak alig tíz percet hagyott.

A Gazzetta dello Sport tudósítója szerint nem lett botrány az ügyből, Lippinek eszébe sincs hazaküldeni futballistáját, de biztos, hogy az edzőtábor eddigi nyugodt légkörét megzavarta az eset.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!