Judit
3 °C
6 °C

Nyolc éve nem lőtt gólt futball-vb-n Franciaország

2006.06.14. 11:13
Már nyolc éve nem nyert meccset világbajnokságon, de még a kapuba sem talált be a francia futballválogatott. 1998-as vb-győzelmük óta négy meccsen, 360 perce gólképtelenek.
Unalmas gólnélküli döntetlent játszott kedden Svájccal a francia válogatott, így továbbra sem tud nyerni, de még gólt lőni sem 1998-as világbajnoki győzelme óta.

Utolsó vb-találatukat Emmanuel Petit szerezte a nyolc évvel ezelőtti finálé kilencvenedik percében, ám azóta négy meccsen egyszer sem ünnepelhettek. 2002-ben a világbajnokság egyik esélyeseként utaztak az ázsiai tornára, ahol Szenegállal, Uruguayjal és Dániával kerültek egy csoportba.

A nyitómeccsen 1-0-ra kikaptak az afrikaiaktól, utána 0-0-ra végeztek a dél-amerikaiakkal, majd simán, 2-0-ra verte őket Dánia, és utazhattak haza. Németországban kedden léptek először pályára, Svájc ellen, és egy újabb 0-0-val 360 percre növelték gólképtelenségi sorozatukat.

A francia keretben négy éve, és ezúttal is ott van Thierry Henry és David Trezeguet, előbbi 33, utóbbi 32 gólt szerzett eddig a válogatottban. Az arsenalos futballista rendre a pályán van, de a Juventus csatárát nem játszatja Raymond Domenech szövetségi kapitány.

Henry és Zinedine Zidane a bal oldalon együtt nem találják a helyüket, a Barcelona gólerős szélsőjét, Ludovic Giuly-t pedig még a vb-re sem vitte el Domenech. Beadásai, elfutásai valószínűleg a csapat következő meccsén, Dél-Korea ellen (június 18.) is hiányozni fognak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.