Árpád
-2 °C
9 °C

280 milliót kap az államtól az MLSZ

2006.06.15. 19:56
Az állami költségvetésből 800 millió forintot osztanak szét tizernhárom sportág között, melyből a Magyar Labdarúgó Szövetség 280 milliót kap. Az összeget a szövetség vezetői az utánpótlás nevelésre kívánják fordítani.

A Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet (NUPI) 280 millió forinttal támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) utánpótlás-programját. Ezt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be, ahol elmondták, a NUPI az állami költségvetésből évi 800 millió forintot oszt szét tizenhárom sportág között, kizárólag utánpótlásra. Ebből 280 milliót kap az MLSZ, melynek felhasználása során saját szakmai elképzeléseit érvényesítheti.

Fordulópont a magyar fociban

"Ez az év fordulópont lesz a magyar labdarúgás életében, mindent megteszünk azért, hogy sikeres legyen a szövetség utánpótlás-nevelő programja" - mondta Szabó Tamás, a NUPI igazgatója. Világosi Gábor, az Országgyűlés alelnöke hozzátette: Magyarország akkor lehet igazán európai, ha rendelkezik megfelelő létesítményekkel, ahol értékes szakmai munka folyik.

"Az alapokat gyermekkorban kell elsajátítani, ezért kiemelten fontos, hogy a legfiatalabbak is ideális körülmények között sportolhassanak, ehhez nyújt segítséget a NUPI" - tette hozzá Világosi.

Viharverten is szeretjük

Kisteleki István, az MLSZ elnöke megköszönte a bizalmat, majd elmondta, hogy az olimpiát 12, a németországi világbajnokság meccseit az egy hónap alatt pedig összesen 30 milliárdan nézik a televízióban.

"Reméljük, mi is rendezhetünk 2012-ben olyan kiemelkedő sporteseményt, amely több milliárd embert ültet a képernyők elé. A magyar futball jelenleg viharvert, de így is szeretjük. Ha sikerül elnyerni a hat év múlva sorra kerülő Európa-bajnokság rendezési jogát, azzal a magyar labdarúgás és az ország is felzárkóztatható a kontinenshez" - jelentette ki Kisteleki.

Kisteleki megint ígérget

A tájékoztató végén újságírói kérdésre válaszolva Kisteleki úgy nyilatkozott: az MLSZ arra törekszik, hogy az élvonalbeli bajnokság következő szezonjában 16 olyan együttes szerepeljen, amely megfelel a nevezési feltételeknek. A 2006/2007-es pontvadászatra csütörtökön éjfélig kell nevezniük a csapatoknak. Az MLSZ csak annak a sportszervezetnek a jelentkezését fogadja el, amelynek nincs semmilyen tartozása.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.