Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Anglia jobban ünnepli Rooneyt, mint a továbbjutást

2006.06.16. 14:24
Anglia két kör után már bejutott a labdarúgó vb legjobb 16 csapata közé, az angol sajtó mégsem csak emiatt boldog. Számukra sokkal nagyobb örömöt jelent, hogy visszatért a válogatottba Wayne Rooney, a Manchester United támadója. Az áprilisban lábközépcsonttörést szenvedett játékost csapattársai is boldogan üdvözölték, míg Eriksson kapitány szerint lesz még ennél jobb formában is játékosa.

Anglia a Trinidad és Tobago elleni 2-0-val már bejutott a 16 közé a németországi labdarúgó-világbajnokságon, a szurkolók és a sajtó azonban nem a nehezen megszerzett győzelemmel van elfoglalva, hanem Wayne Rooney visszatérésével.

"Egy kis lépés Rooney-nak, hatalmas lépés Angliának. A remény neve Wayne" - írta a The Times. A Daily Mirror ugyanakkor arról számol be, és örvendezik, mert Rooney ismét itt van és Anglia újra álmodozhat.

A játékosok lelkesen üdvözölték visszatértét

A játékostársak szintén lelkesen üdvözölték a Manchester United üdvöskéjének pályára lépését. "Wayne a mi emberünk" - jelentette ki Steven Gerrard, aki a trinidadiak ellen remek ballábas lövésével biztosította be a győzelmet. Frank Lampardszintén örömének adott hangot: "Nagyszerű, hogy ismét köztünk lehet" - mondta a Chelsea kapitánya, aki a brit lapok nem kíméltek gyenge játéka miatt.

Egyedül talán Michael Owen nem örül felhőtlenül az áprilisban lábközépcsonttörést szenvedett Rooney visszatérésének, mivel őt cserélte le Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány. "Ha a padon kell ülnöm, mert az edző így tartja helyesnek, akkor ezt elfogadom" - nyilatkozott diplomatikusan a 26 éves támadó.

Eriksson szerint lesz még jobb is

Rooney 32 percet volt a pályán, s ez alatt sokat nem tett hozzá a játékhoz. "Wayne még nincs százszázalékos állapotban, az a fontos, hogy ismét játszhatott. Lesz még jobb is" - vette védelmébe Eriksson a fiatal támadót. Erikssonnak egyébként az utolsó csoportmeccs külön izgalmakat is tartogat, ugyanis kedden szülőhazája, Svédország ellen kell irányítania az angol válogatottat.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.