Irén, Írisz
6 °C
15 °C

A francia lapok már temetik a válogatottat

2006.06.19. 13:31
A francia labdarúgó-válogatott eddig két döntetlent játszott a németországi világbajnokságon, így elképzelhető, hogy megismételve négy évvel ezelőtti produkcióját, ismét nyeretlenül esik ki a további küzdelmekből. A koreaiak elleni döntetlen után, a lapok címei között a veszély, a kudarc és a reménytelen szó szerepelt a legtöbbet.

Nem kímélik a francia lapok a labdarúgó-világbajnokságon két mérkőzés után mindössze két ponttal álló válogatottat, amely vasárnap este 1-0-ás vezetése ellenére sem tudta legyőzni Dél-Korea együttesét (1-1).

"Reménytelenül!"

"Veszélyben a Kékek" - áll a Le Figaro címlapján, míg a Liberation a "Franciaország kudarca" címmel közöl írást a Lipcsében rendezett találkozóról.

A L,Equipe sem bánik kesztyűs kézzel Raymond Domenech gyengécske produkciót nyújtó csapatával: a "Reménytelenül!" címmel megjelenő anyagban a napilap tudósítója elsősorban a második félidőben mutatott játék miatt kesereg. A lap úgy véli, az első 45 percben egyértelműen uralta a meccset a csapat, amely szervezetten futballozott, a fordulás után azonban zuhanórepülést produkált a gárda. A lap tudósítója szerint ez nagyon elszomorító.

Négy éve nem sikerült

Az újságok egytől-egyig megemlítik, hogy a négy évvel ezelőtti vb-n hasonló helyzetben volt a válogatott, amelynek a továbbjutáshoz Dániát kellett volna legyőznie legalább két góllal, ám ez akkor nem sikerült.

A Domenechet bíráló Le Parisien szerint a Togo elleni pénteki összecsapáson mindenképpen játszatni kell a kapitány által eddig mellőzött David Trezeguet-et, a Juventus csatárát, aki az ellenfél 16-osán belül életveszélyes.

Még továbbjuthatnak

A csoportban a Koreai Köztársaságnak négy pontja van jelenleg, de szintén négy pontja lehet a svájciaknak, amennyiben a papírformának megfelelően hétfőn legyőzik a több sebből vérző togóiakat. Így ha Dél-Korea és Svájc pénteken döntetlent játszik, s a franciák nyernek, a gólarány dönt a két továbbjutó helyről. Ebben az esetben egy kétgólos francia siker mindenképpen továbbjutást érne Zidanéknak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.