Zalán
6 °C
19 °C

Angol drukkerek tivornyáznak Kölnben

2006.06.20. 15:41
Hétfőn a német rendőrség összesen 14 angol szurkolót vett őrizetbe Kölnben. Hatot közülük kitiltottak a városból. A keddi esti angol - svéd meccs kedd este várhatóan ennél nagyobb kihívást jelent majd a rendőröknek.

A német rendőrség hétfőn rendzavarás miatt részeg angol szurkolókat vett őrizetbe. A rendőrök és a szurkolók azután csaptak össze, hogy éjszaka egy részeg drukker megpróbálta kitűzni a brit zászlót egy kútra Köln óvárosában. A férfi leesett a kutat díszítő szoborról, a rendőrök közbeléptek, és borsspray-vel próbálták szétoszlatni a tivornyázó szurkolókat, írja a Reuters. A drukkerek üvegekkel dobálták meg a rendőröket. Tizenhat rendőr megsérült, egy rendőrnőt kórházba kellett szállítani.

Stephen Thomas, a világbajnokságra kiküldött angol rendőrség vezetője elmondta, hogy az óvárosban 6 angol szurkolót állítottak elő. Egy másik drukker megpróbált betörni a kölni Rhein-Energie Stadionba, másik hat egymásnak esett, egy pedig túlságosan leitta magát, így összességében 14 szurkolót vett őrizetbe a német rendőrség.

Jobban viselkednek

Mindegyik angol drukkert szabadon engedték, közülük hatot kitiltottak Kölnből. „A szurkolók nem okoztak komolyabb problémát a korábbi tapasztalatokhoz képest” – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Thomas. Hangsúlyozta, hogy az angol szurkolók legnagyobb részének viselkedésével semmi probléma nem volt.

Thomas elmondta, hogy a keddi nap sem ígérkezik könnyűnek, délután a német válogatott Ecuadorral játszik, este 7-kor pedig Anglia és Svédország mérkőzik egymással. A meccsek után várhatóan több tízezer szurkoló özönlik majd Köln belvárosába. „Ez lesz a világbajnokság eddigi legnehezebb napja” – fogalmazott.

megnyugtatásul a rendőr elmondta, hogy a kölni rendőrök komoly tapasztalatot szereztek az évente megrendezett karneválon, ahol szintén részeg emberek között kell rendet tartaniuk.

Thomas elmondta azt is, hogy a világbajnokság alatt a német rendőrség összesen 2695 szurkolót vett őrizetbe vagy büntetett meg, közülük 39 angolt bűncselekmény elkövetésével vádolnak, további 64-et előállítottak. Az angol szurkolók közül egyébként 3800-an korábbi cselekedeteik miatt már el se hagyhatták Angliát.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!