Ágnes
-11 °C
-4 °C

A Loki tulajdonosa: Ez volt a legkínosabb meccsem

2006.08.03. 16:42
A Debrecen megsemmisítő, egyben érthetetlen vereséget szenvedett Szkopjéban a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így sem a főtábláért, de még az UEFA-kupáért sem harcolhat. A szakvezető, Supka Attila pályája legszörnyűbb emlékeként tekint a 4-1-es bukásra. A főtulajdonos, Szima Gábor letört volt, védte csapatát, és szerinte most még korai a gárda szétzavarásáról beszélni.

Egy év alatt nagyot fordult a világ a Debrecennel, hiszen tavaly augusztus elején a Hajduk Split otthonában öt gólt lőtt, így biztosította be továbbjutását, és a 8-0-s összesítés igen figyelemre méltó volt a manchesteri párharc előtt.

Ilyen korán, ekkor zakóval még nem búcsúzott magyar

Tavaly a Hajduk a kapható riválisok közül a legnehezebb volt, míg a macedón bajnokot, a Rabotnicski Szkopjét az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a leggyengébb együtthatóval rangsorolta.

A Debrecen már az első mérkőzésen csalódást okozott, mert hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el, a második pedig akkorát bukott, amilyet magyar csapat még sohasem. Kilenc emberrel, 4-1-es, sokkoló vereséget szenvedett. A magyar bajnok a kupasorozat ezen szakaszában csak egyszer búcsúzott el, akkor a Ferencváros tizenegyesekkel esett ki. A 2001-2002-es szezonban szintén a Split volt az ellenfél.

Álom és rémálom

A vereség megalázó volt, különösen azután, hogy Ibrahim Sidibe találatával a Loki még vezetett. "Bosszantó, hogy a vezető gólunk után negyven másodpercre jött az egyenlítés, pedig pontosan tudtuk, kinek a feladata a lövő játékos megtámadása, de ezt elmulasztotta ezt megtenni. A folytatásban is egyéni hibák jellemezték védekezésünket. A saját kezünkben volt a sorsunk, nem tudtunk vele élni. Álomszerűen indult a meccs, rémálom lett a vége. Eddigi edzői pályám legszörnyűbb emléke lesz ez a szkopjei fellépés" - magyarázta a meccs után az Indexnek a DVSC edzője, Supka Attila.

A szakvezetőnek felidéztük múlt heti nyilatkozatát, amelyikben arra hívta fel a figyelmet, hogy a Rabotnicski legalább olyan erős, mint a tavalyi Split. "Nem becsültük le őket, valamennyi játékosomban tudatosítottam riválisunk felkészültségét, de egyfajta segélykiáltás is volt ez a részemről, nehogy mégis legyenek olyanok, akik fejben nem hangolódnak rá."

A luxemburgiak megúszták egy góllal

A Szkopje a Debrecen előtt a luxemburgi Dudelange-t 1-0-ra verte idegenben, otthon pedig gól nélküli döntetlent ért el ellene. Az újabb kupafordulóban a legnagyobb meglepetést szolgáltatta a Loki sima kiverésével, azzal, hogy macedón csapatként először harcolhat a BL-főtábláért.

A DVSC főtulajdonosa, Szima Gábor egyedül ült a VIP-páholyban, az elején még örült, majd összetörten figyelte az eseményeket és elkeseredetten értékelte a látottakat.

A legnagyobb kudarc

"A második félidőben már tényleg csak az járt a fejemben, hogy ússzuk meg minél kevesebbel. Az elmúlt négy évben, amióta én szerepet vállaltam a futballban, most ért a legnagyobb kudarc, ilyen mélyen még soha sem volt maga alatt a csapat, amelyiket a játékvezető is igen erősen sújtott. Ez volt a legkínosabb meccsem."

Szima úgy véli: erős az a meghatározás, hogy sokk-közeli állapotban volt. Kitartott viszont amellett, hogy az első kiállításig nem játszottak rosszul, jobbak voltak, mint a hazaiak, és a hátrányba kerülés után is maximálisan bízott a továbbjutásban, még 3-1 után is reménykedett, de utána már nem volt értelme. Szerinte a harmadik gól lesről esett, Halmosi első sárgáját is vitatta, de értetlenkedett, miért ragadtatta el magát ennyire az első félidő vége előtt.

Még korai a jövőről beszélni

Kérdésünkre, hogy a csapat együtt tartása is múlt-e ezen a találkozón és a kudarcon, annyit felelt, még korai erről beszélni, a meccs alatt ezen amúgy sem gondolkodott. A macedón lapok tudni vélték, hogy kiesés esetén szétzavarja az egész csapatot. Egyelőre a bevételkiesés következményeiről sem formált véleményt, de ismételte: a bírók miatt nem születhetett reális eredmény.

A csapat jövője kapcsán már biztos, hogy a hátvéd, Éger László lesz az első távozó, hiszen a spanyol másodosztály újonca, az Ejida akár már pénteken véglegesen leigazolhatja.

Máté és Halmosi is távozhat

Az utánpótlásválogatott Máté Péter is "leléphet", neki Angliából is voltak ajánlatai, de ő most sérülése miatt nem tarthatott a társulattal. Az augusztus végéig terjedő átigazolási időszakban Halmosi Péter is elkerülhet a bajnoki cím védőjétől.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!