Miklós
-7 °C
2 °C

Érvényes, de eredménytelen a spanyol pályázat a Fradira

2006.08.08. 10:36
Az már biztos, hogy a Ferencváros labdarúgó-csapata története során először a másodosztályban indul. Keddre azonban az is biztossá vált, hogy a megmentőként várt spanyol befektető pályázata érvényes, de eredménytelen volt. Így a stadionhoz tartozó hat hektár a klub kezébe kerülhet.

Július 25-én véget ért az egész nyáron tartó Fradi-hisztéria, akkorra vált biztossá, a zöld-fehérek labdarúgói történelmük során először nem az élvonalban, hanem a másodosztályban indulnak. Akkor többek között Ináncsy Miklós, a klub elnöke úgy nyilatkozott, ha nem kapják meg az élvonalbeli licencet, akkor a futballcsapat megszűnhet, mert a végrehajtók felszámolnák a csapatot.

Eközben azt is bevallotta, hogy a Ferencváros nem teljesítette a nevezés feltételeit, de mivel körvonalazódik a spanyol befektető és a klub közötti megállapodás, amely hosszú időre biztosítaná az anyagi jólétet, így igazán megadhatták volna nekik "lőlegbe" a licencet. És elindulhattak volna a bajnokságban.

Mára úgy tűnik, a spanyol befektetőből se lesz semmi.

Érvényes, de eredménytelen a pályázat

Az OTS-nek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóság a vagyonkezelő Sportfolió Kht-val és a Ferencvárosi Torna Club vezetőségével egyetértésben 2006. augusztus 7-én döntött a Budapest IX. Üllői úti FTC-sporttelep vagyonkezelői jogának értékesítése tárgyában kiírt pályázat eredményéről.

A hat plusz két hektáros ingatlanra először tavaly novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket. Ezután újrakezdődtek a tárgyalások a fővárosi klub, a KVI, a Nemzeti Sporthivatal és a Sportfolió Kht. részvételével.

A másodszorra kiírt pályázatra egyetlen jelentkező érkezett, a spanyol Torre Rioja Madrid SA nyújtója be. A céget a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A döntés szerint a pályázati eljárás érvényes, de eredménytelen volt, a benyújtott pályázat tartalmi és formai érvénytelensége folytán.

A Fradié lesz a hat hektár

A döntés egyben azt jelenti, az FTC megkapja a stadionhoz tartozó hat hektár vagyonkezelői jogát, amit feltételekkel, de értékesíthet. A feltételek között szerepel az, hogy a vételárból 300 millió forintot a KVI-nek kell átutalni és az FTC-nek 2,3 milliárd forintot kell legalább kapnia. A fennmaradó két hektár pedig állami tulajdonba kerülhet.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!