Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Gólt ért a labdaszedő találata

2006.09.13. 00:42
Brazíliában óriási felzúdulást váltott ki, hogy egy harmadosztályú bajnoki futballmérkőzésen a játékvezető megadott egy labdaszedő gyerek által rúgott, teljesen szabálytalan gólt.

A példátlan találat a Santacruzense–Atletico Sorocabana-találkozón született: Samuel, a hazaiak csatára a 89. percben távoli lövést eresztett meg, ami mellé is ment. A kapufánál ácsorgó labdaszedő fiú ekkor a tébláboló, időt húzó kapus mellett egy labdát gurított a pályára, majd körülbelül húsz centiről a hálóba továbbította.

Vagyis a találat teljesen szabálytalan volt - nézze meg! -, ugyanis a kapus nem hozta még játékba a labdát. Hiszen nem is volt előtte egyetlen játékszer sem a pályán.

Az esetnek háttal álló női bíró a vendégek heves tiltakozása ellenére érvényesnek nyilvánította a gólt. Az utolsó pillanatban elért döntetlennel a Santa Cruz-beli gárda megszilárdította első helyét a tabellán.

A brazil média már csak azért is furcsállja a történteket, mert Silvia Regina de Oliveira már az élvonalban is fújta a sípot.

Sao Paulo állam labdarúgó szövetsége a nyilvánvaló tévedés ellenére közölte: nem áll módjában törölni az eredményt, és újrajátszást kiírni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.