Árpád
-2 °C
9 °C

Az angol futballkapitány tovább alázza Beckhamet

2006.10.01. 13:21
Az angol szövetségi kapitány, Steve McClaren hivatalba lépése óta már kétszer is rá akarta venni a válogatottba való visszatérésre a Manchester United középpályását, Paul Scholes-t. Tette ezt aközben, hogy a vörös középpályással egyidős David Beckhamet szándékosan mellőzi, sőt a Real Madrid sztárját úgy sem hívja be az Európa-bajnoki selejtezőkre, hogy többen megsérültek a keretből.

Hiába próbálkozik visszacsábítani az angol válogatottba Paul Scholes-t Steve McClaren. A szövetségi kapitány a BBC egyik rádióműsorában elismerte, hogy a nyáron és a múlt héten is hívta a Manchester United 31 éves középpályását, hogy ismét szerepeljen a nemzeti csapatban.


Steve McClaren (fotó: AFP)

A szerepléstől 2004-ben visszavonult kiváló futballista azonban mindkétszer visszautasította a kérést. A 66 válogatottságig jutó futballista a döntését azzal indokolta, hogy több időt akar tölteni a családjával, de többen tudni vélték, hogy elégedetlen volt azzal a pozícióval, amelyben Sven-Göran Eriksson játszatta.

McClaren most azt mondta, a csapatába hosszú kihagyás után ebben a szezonban visszatért Scholes újfent a magánéletével indokolt, valamint klubjára akar koncentrálni.

A kapitány története azért is nagyon érdekes, mert a MU sztárja épp egy idős David Beckhammel. A szintén Manchesterben nevelkedett középpályást viszont deklaráltan mellőzi McClaren, sőt, most az Eb-selejtezőkre még több sérülés ellenére sem hívta vissza a Real-sztárt. Kidőlt a keretéből a védekező középpályás Owen Hargreaves és a jobbszélső Aaron Lennon.

McClaren most is hangsúlyozta, meghozott egy döntést, ahhoz pedig tartja magát. Új játékosok jönnek, mondja, de persze az ajtó soha nem lesz zárva. Ezt a sejtetést már korábban is megtette a kapitány, azonban ez csupán frázisnak tűnik lépései fényében.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.