Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Geráék tíz emberrel is négyet lőttek

2006.10.01. 10:12
Két győzelem, egy-egy döntetlen és vereség született a magyar érdekeltségű csapatok meccsein az angol másodosztályú futballbajnokság szombati fordulójában.

Összesűrűsödtek az angol másodosztály magyar futballistákat foglalkoztató csapatai: a Championship táblázatán negyedik Király Gábor csapata, a Crystal Palace, hatodik Gera Zoltán klubja, a West Bromwich Albion, hetedik a Buzsáky Ákost foglalkoztató Plymmouth Argyle és nyolcadik a Gyepes Gábort és Rósa Dénest is keretében tudó Wolverhampton.

Melankólikus döntetlen Hullban

Érdekes meccset hozott a Crystal Palace-nak a tizedik forduló, mert új edzője volt csapatához, a Hullhoz látogattak Királyék. A nyáron érkezett Peter Taylor, aki három és fél év után váltott nem is palástolta megindultságát, azt mondta a meccs után, nehzé nap volt ez a számára.

A Palace a második félidő elején szerezte meg a vezetést, Leon Cort látványos, 16 méterről esett góljával. A hazai csapatban Michael Turner az utolsó percben, közelről egyenlített egy szöglet után. Király Gábor végigvédte az 1-1-re végződött meccset.

Rémálomból álom Birminghamben

Ezúttal kezdő volt a West Bromwich csapatában Gera Zoltán a Leeds elleni, hősiesen megnyert meccsen. A találkozó érdekessége az volt, hogy mindkét csapatot ideiglenes edző irányította: a hazaiaknál Nigel Pearson főnöke, Bryan Robson távozása után ugrott be, a 2000-es BL-elődöntősnél meg John Carver dirigál a szeptemberben kirúgott Kevin Blackwell utódaként.

A WBA-nál egyfolytában új nevek kerülnek elő, és sorra érkeznek a visszautasítások, cáfolatok. A Leedsnél a nyárig Charltonban dolgozó Alan Curbishley, Glenn Hoddle, Gyepes volt edzője és Claudio Ranieri szerepel a legesélyesebbek között. Utóbbi sanszait az növeli, hogy lelkes és korábban a Chelsea-ben együtt dolgozott a Leeds jelenlegi elnökével, a kékeket évtizedekig irányító Ken Batesszel. Amúgy mindkét csapatnál felmerült az is, hogy az ideiglenes edzőt véglegesítik.

A meccs rémálomszerűen kezdődött a WBA számára, amikor Paul McShane a 16-oson belül letaglózta a korábban Birminghamben szerepelt Geoff Horsfieldet. A büntetőt azonban David Healy kihagyta. A WBA a szünetig a vezetést is megszerezte, sőt a szünet után már 3-0-ra is vezetett. A Leeds visszajött a meccsbe, de Diomansy Kamara a hosszabbítás pillanataiban beállította a 4-2-es végeredményt. Gera Zoltán a 80. prcig volt a pályán, akkor váltotta Chaplow.

Gera gól nélkül is jól játszott

"Izgalmas, jó mérkőzést játszottunk, amelyen csapatunk remekül futballozott. Úgy érzem, nekem is jól ment a játék, főleg az első félidőben. Bejöttek a cseleim, sajnos gólszerzésre nem igazán nyílt komoly alkalmam. Az első félóra után kerültünk emberhátrányba. Az edzőnk gyorsan átszervezte a csapatot, a folytatásban a négy helyett már csak három középpályással játszottunk. Kicsit beljebb kerültem, de továbbra is a jobb oldalt kellett bejátszanom. Nagyon jókor, az első játékrész hajrájában szereztük meg a vezetést. A folytatásban is nagyszerűen, szervezetten játszottunk, és a tíz perccel a meccs vége előtt már 3-0-ra vezettünk. Ekkor cserélt le edzőm, és úgy gondoltam, hogy az utolsó tíz percben a többiekhez hasonlóan nekem sem lesz sok okom az izgalmakra. Nos, nem így történt, hiszen pár perccel később már 3-2-őt mutatott az eredményjelző, nagyon izgalmas lett a hajrá. A meccs hangulatára jellemző, hogy az első leedsi gólt szerző Horsfieldet szerezte, és ezt még szurkolóink is megtapsolták. Úgy érzem, ez járt neki, hiszen korábban elég sokat tett a klubunkért" - értékelte az összecsapást Gera Zoltán.

Debütálás góllal

A Plymouth Argyle idegenben tudott győzni, Buzsáky Ákos csapata a Coventry idei hazai veretlenségének vetett véget. A magyart a 78. percben cserélték le, a győztes gólt négy perc múlva szerezte a csapatában szombaton debütáló, húszéves Cherno Samba. A Plymouth győzelmét a nagy védéseket bemutató kapusának, Luke McCormicknak is köszönheti.

Gyepeséknek hátrány volt a kiállítás

A magyarjait, Gyepes Gábort és Rósa Dénest ezúttal is nélkülöző Wolverhampton Wanderers 4-0-ra kapott ki Cardiffban. A vendégcsapat sorsát a könyökét használó Gary Breen 23. percben történt kiállítása döntötte el.

Championship, 10. forduló

Hull-Crystal Palace1-1 (0-0)
Gól: Turner (90.), illetve Cort (57.)
West Brom-Leeds 4-2
Albrechtsen (40.), Kamara (65.), Phillips (79.), Kamara (90.), illetve Horsfield (82.), Stone (88.)
Kiállítva: McShane (West Brom, 32.)
Coventry-Plymouth 0-1 (0-0)
Gól: Samba (82.)
Cardiff-Wolverhampton 4-0 (1-0)
Gól: Scimeca (40.), Craddock (öngól, 50.) Kamara (70.) Parry (78.)
Kiállítva: Breen (Wolverhampton 23.)

Állás:
1. Cardiff 23
2. Birmingham 18
3. Preston 17
4. Crystal Palace 17
5. Southampton 16
6. West Brom 16
7. Plymouth 16
8. Wolverhampton 16

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.