Vilma
-7 °C
4 °C

Idén már nem döntenek a 2012-es foci-Eb-ről

2006.10.04. 20:55
Nem dönt már idén az UEFA arról, hogy hol rendezik a 2012-es futball-Eb-t. A magyar-horvát közös pályázat egyik főnöke nem örül a mégyhónapos halasztásnak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága szerdai ljubljanai ülésén úgy döntött, hogy december 8. helyett csak 2007 áprilisában jelöli ki a 2012-es Európa-bajnokság helyszínét.

Készülnek az új helyzetre

A testület rövid írásos közleményében azzal indokolta a változtatást, hogy több időt akart adni a pályázóknak a jelentkezés előkészítésére. A három pályázó Magyarország és Horvátország közösen, valamint Olaszország, illetve Ukrajna Lengyelországgal.

"A múlt hét végén, amikor nálunk járt az UEFA szemlebizottsága, akkor értesültünk arról, hogy megváltozhat a helyszínkijelölés időpontja" - mondta Gyárfás Tamás, a magyarországi pályázatot előkészítő bizottság elnöke az MTI-nek. "Meg is tettük az előkészületeket az új helyzetre, csütörtökön a további stratégiáról egyeztetünk a Hilton Hotelben Vlatko Markoviccsal, a horvát és Kisteleki Istvánnal, a magyar szövetség elnökével."

Hosszabbítás a maratonfutónak

Gyárfás hozzátette: személy szerint nem örül a négyhónapos halasztásnak, de az UEFA szempontjából teljesen logikus döntést hozott a végrehajtó bizottság, csak az időpont lehetett volna korábbi is.

"Az UEFA január végén tartja tisztújító kongresszusát, melyen nemcsak elnököt, hanem végrehajtó bizottságot is választanak a küldöttek. Mivel a helyszínről a vb határoz, és több változás is várható a testület összetételében, logikus, hogy ilyen fontos kérdésben a leköszönő tagok már nem akarnak dönteni. Személy szerint éjjel-nappal az Eb körül járnak a gondolataim, az órákat számoltam, mennyi van még hátra a döntésig. Úgy érzem magam, mint egy maratoni futó, aki megtette a táv háromnegyedét, amikor szólnak neki, hogy a 42 195 méter helyett 55 ezret kell teljesítenie."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.