Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Csak a bíró nem látta a forduló gólját

2006.10.09. 11:13
Számtalan szép gól született a hétvégi Eb-selejtezőkön, de nagy valúszínűséggel a portugál Cristiano Ronaldo találata kiemelkedik ezek közül. A dolog szépséghibája, hogy bár bent volt a labda, a játékvezető másképp látta, és nem adta meg a gólt.

A szombati labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkön több meglepő eredmény is született, de az esetek többségében az esélyesebb csapatok diadalmaskodtak. Így volt ez a Portugália-Azerbajdzsán találkozón is, ahol a házigazdák különösebb megerőltetés nélkül nyertek 3-0-ra.


Ronaldo itt a megadott gólját ünnepli (fotó: AFP)

Az eredmény valójában 4-0 is lehetett volna, de az angol Mark Halsey játékvezető érvénytelenítette a találkozó második gólját, mely a forduló találata címet is kiérdemelte volna.

A 26. percben - egy perccel az első gól után - Miguel jobboldali elfutása után adott középre és a túloldalon érkező Deco vállal tette vissza a labdát. Ezt az első gólt jegyző Cristiano Ronaldo a kapunak háttal állva felpörgette magának, majd egy ollózó mozdulattal rúgta kapura. A labda a felső kapufáról a gólvonal mögé csapódot, de sem a játékvezető, sem pedig partjelzője nem látta bent. Pedig mintegy húsz centivel a gólvonal mögött esett le.

A játékvezetői tévedés azonban nem törte le a portugálokat, öt perccel később éppen Ricardo Carvalho révén növelték előnyüket. A második félidőben aztán már csak egy gólt sikerült szerezniük - épp Ronaldo volt eredményes - a minden erejükkel a védekezésre koncentráló azeriek ellen. Szerdán a lengyelek elleni idegenbeli mérkőzésen azonban egy gól is elég lehet a győzelemhez.

A nap lúzere San Marino balhátvédje

A játéknap két legnagyobb arányú győzelmét a horvátok és a csehek aratták. Előbbiek Andorrát, míg Milan Barosék San Marinót verték egyaránt 7-0 arányban. A horvátok meccsének hőse Petric volt, aki egymaga négy gólt szerzett, míg a cseheknél öten osztozkodtak a hét gólon.

Amíg azonban a horvátok különböző szituációk után szerezték góljaikat, addig a csehek valamennyi találata a jobboldalról érkezett a kapu elé. Ez azt is jelenti, a csapat balhátvédje nem volt éppen csúcsformában. Az egyik gól előtt például a 204 centis Kollerral akart ütközni, de méterekre pattant róla.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.