Árpád
-2 °C
9 °C

Bíróeltiltás két labda miatt

2006.10.12. 15:00
Kapcsolódó cikkek (1)
A játékvezetőt eltiltották, de a találatot nem érvénytelenítik, miután az ecuadori bajnokin a győztes gól akkor esett, amikor egyszerre két labda volt a pályán.

Három mérkőzésre eltiltották Daniel Salazar ecuadori labdarúgó-játékvezetőt. A bíró bűne az volt, hogy megadott egy olyan gólt, amikor egyszerre két játékszer volt a pályán.

A bíró az LDU-Deportivo Quito találkozó 89. percében, 1-1-es állásnál hibázott nagyot. A vendégek kapusa, Daniel Viteri kivédett egy lövést, azonban a labdával együtt az alapvonalon kívülre esett. Legalábbis a partjelző és a bíró szerint, mert a meccsről készült felvétel szerint a kapus hevesen tiltakozni kezdett az ítélet ellen, mondván épp benntartotta a labdát.

Nem fogják érvényteleníteni

Az LDU közben szögletet végzett el, a hálóőr viszont előbb a magasba emelte a labdát, majd megpróbálta azzal eltalálni a beívelt játékszert. A későn kapcsoló védők között a nyári világbajnokságot is megjárt Agustin Delgado pedig gólt fejelt.

A játékvezetőt és társait pajzsos rendőröknek kellett lekísérniük a pályáról.

Salazar egyik segítőjét, Ivan Jordant három, míg a másikat, Jorge Vargast egy mérkőzésről tiltották el.

Ezzel a történet azonban még nem ért véget, a vesztes csapat ugyanis a videofelvétellel akarja elérni a gól utólagos érvénytelenítését. Ez azonban teljesen kizárt, ráadásul semmilyen precedensértékű ítélet nem áll rendelkezésre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!