Natália
-3 °C
7 °C

Távozott Bozsik Péter a futballválogatottól

2006.10.26. 15:46
A futballszövetség csütörtöki elnökségi ülésén eldőlt, az MLSZ közös megegyezéssel szerződést bont Bozsik Péter kapitánnyal.

Belebukott a szégyenteljes máltai vereségbe és az Európa-bajnoki selejtezők kudarcába Bozsik Péter szövetségi kapitány.

Sorban a pofonok

Csütörtökön ülést tartott a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége és az egyik napirendi pont a kapitány, Bozsik Péter beszámolója volt. A szakvezetőnek értékelnie kellett az őszi Eb-selejtezőket: a Norvégia elleni hazai 4-1-es vereséget, a Boszniában aratott sikert (3-1), valamint a törökök elleni hazai kudarcot (0-1) és a Máltán elszenvedett "történelmi" vereséget (1-2).

Bozsik ötoldalas jelentést készített és úgy tűnt, a megosztott elnökség nem akarja a távozását.

A csütörtöki ülés azonban más eredményt hozott: közös megállapodással szerződést bontottak Bozsikkal, miután a szakember maga adta be lemondását, amit elfogadott az elnökség.


Az Aranycsapat legendás játékosának, Bozsik József fia március óta állt a nemzeti csapat élén. Az új vezetésű MLSZ hosszas gondolkodás után, több külföldi szakember megkörnyékezése után nevezte ki a Zalaegerszeggel 2002-ben bajnok edzőt Lothar Matthäus utódjául. A segítője a játékosként ötszörös világválogatott Détári Lajos lett.

Bozsik: Mindent megtettem

Bozsik összesen hét meccsen vezethette a válogatottat, a mérlege három győzelem és négy vereség, a gólarány 10-12. A barátságos meccseken két győzelem, egy vereség, a tétmérkőzéseken egy győzelem három vereség a mérleg.

"Lemondásom legfőbb oka az, hogy a jövőre vonatkozó szakmai elképzeléseink nem egyeznek meg az elnökségi tagok elvárásaival - nyilatkozta bejelentése után az szövetség hivalatalos honlapjának Bozsik Péter. - Úgy érzem, szövetségi kapitányi ténykedésem ideje alatt megtettem mindent, amit lehetett. Becsülettel végeztem munkámat, lelkiismeretem minden szempontból tiszta. Sajnálom, hogy így alakult, bízom abban, hogy a jövőben a válogatott jobb eredményeket ér majd el."

Kisteleki sajnálja

"Sajnálom, hogy így alakult, hiszen ez részben az én személyes kudarcom is - mondta a döntés kapcsán Kisteleki István, az MLSZ elnöke. - Bozsik Péter nagyon becsületes munkát végzett, de sajnos követett el szakmai hibákat is, és az elnökség nem úgy képzeli el a jövőt, mint ahogyan azt a kapitány beszámolója körvonalazta. A szakmai kérdések mellett azonban a jövő szempontjából nagyon fontos, hogy az állam is szerepet vállaljon a magyar labdarúgás fejlődésében."

Egyelőre nincs új jelölt a szövetségi kapitányi posztra, a november 15-i, Kanada elleni barátságos mérkőzésen megbízott szakvezető irányítja majd a válogatottat. Az új kapitány kinevezése csak a találkozó után kerül napirendre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!