Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Össze-vissza beszél a vébéről a FIFA-elnök

2006.10.30. 10:56
Joseph Blatter egy hete még elégedett volt a játékvezetők világbajnoki teljesítményével, Ausztráliába érve azonban rájött: Vidukáék is bírói tévedés miatt estek ki. Ezért bocsánatot is kért. Vajon Olaszországban is ez lenne a véleménye?

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Joseph Blatter egy hete még úgy fogalmazott, elégedett volt az idei foci vb-n a bírók szereplésével, amely szerinte jobb volt, mint a 2002-es tornán. Mostanra azonban változott a svájci sportvezető véleménye, aki egy ausztrál televíziós csatornának nyilatkozva azt mondta, hogy a játékvezetők nem mindig álltak a helyzet magaslatán az idei németországi vb-n.

Blatter bocsánatot kért

A FIFA első embere indirekt módon többek között beismerte, hogy az ausztrálok világbajnoki búcsúját egy - véleménye szerint legalábbis kérdéses tizenegyes - okozta.


Kattintson!

"Úgy vélem, túlságosan sok volt a szimulálás, amit nem vettek észre" - fogalmazta meg a játékvezetők világbajnoki ténykedését Blatter, utalva egyben a nyolcaddöntőben az ausztrálok ellenében az olaszoknak megítélt, sorsdöntő tizenegyesre. "Egyetértek az ausztrál szurkolókkal, s egyúttal bocsánatot is kérek az esetért".

Grosso nagy esése továbbjutást ért

A negyeddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen Fabio Grosso 0-0-ás állásnál, a rendes játékidő ráadásának utolsó percében a 16-oson belül elhúzta a labdát Lucas Neill mellett, majd elesett a fekvő védőben. A spanyol Luis Medina Cantalejo játékvezető habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. Első látásra úgy tűnt, teljesen jogosan, a visszajátszások azonban azt mutatták, hogy Grosso szándékosan futott bele a tehetetlen hátvédbe. A büntetőt Francesco Totti magabiztosan értékesítette, ezzel a legjobb nyolc közé juttatva az olaszokat.

A FIFA-elnök még tovább fűzte gondolatát. Logikusan szemlélve a történteket, az ausztrálok a hosszabbításban kiharcolhatták volna a negyeddöntős szereplés jogát, mivel jól játszottak, az olaszok pedig Marco Materazzi kiállítása miatt a második félidő elejétől tízen voltak.

Csak az elődöntő és a döntő volt jó

Blatter a televízióban úgy nyilatkozott, a bíráskodás nem volt olyan színvonalú, mint amilyet vártak. "A torna utáni egyeztetésen azt mondtam a bíróknak, hogy az összteljesítmény javult a 2002-es vb óta, de az én mércémmel mérve nem elégséges mértékben. Elégedettek csak az elődöntős, illetve az azutáni produkciókkal lehetünk."

"Megnyugtató azt hallani, hogy a FIFA elnézést kér és hajlandó komoly figyelmet fordítani a problémák orvoslására" - fogalmazott Lucas Neill. Az ausztrál szövetség elfogadta Blatter bocsánatkérését, egyúttal azonban jelezte, sajnálja, hogy erre ilyen későn és egy televíziós műsorban került sor.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.